Öğrencinin bir sene içerisinde kaç nakil hakkı bulunmaktadır? Öğrenciler bir sene de kaç nakil yapabilir?

TAKİP ET

Çeşitli nedenlerden dolayı okuduğu okuldan başka bir okula nakil olmak isteyen öğrenciler kaç nakil haklarını bulunduğunu merak ediyor. Okumuş olduğu okuldan başka bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrenciler bir sene içinde kaç nakil haklarının bulunduğunu araştırmaya başladı. Peki Öğrencinin bir sene içerisinde kaç nakil hakkı bulunmaktadır? Öğrenciler bir sene de kaç nakil yapabilir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Çeşitli nedenlerden dolayı okuduğu okuldan başka bir okula nakil olmak isteyen öğrenciler kaç nakil haklarını bulunduğunu merak ediyor. Okumuş olduğu okuldan başka bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrenciler bir sene içinde kaç nakil haklarının bulunduğunu araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere her eğitim öğretim yılı için 3 nakil hakkı verilmektedir. Her dönemde merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar için 3 nakil hakkı tanınmaktadır. 

Nakil işlemleri nasıl yapılır?
Nakil işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde yapılmaktadır. Nakil işlemleri karne verilmesine 3 hafta kala MEB tarafından kapanır. Karne almaya 3 hafta kala nakil işlemleri gerçekleştirilemez bu sayede öğrencilere tanınmış olan nakil hakkının suiistimal edilmesinin önüne geçilir. 
 

Öğrencilerin kaç nakil hakkı vardır Öğrenci nakili