Öğrenim Belgesi nedir? Öğrenim belgesi nasıl alınır? e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi alma işlemleri

TAKİP ET

Öğrenci durumunu gösteren belgelerden olan öğrenim belgesi araştırılmaya başlandı. Öğrenim belgesinin nasıl alınacağı ise merak konusu oldu. Öğrenim durumunun nerde olduğu belgelerde farklılıklar göstermektedir. Öğrenim belgesi nedir? Öğrenim belgesi nasıl alınır? İşte merak edilenler haberimizde

Reklam
Reklam

Öğrenim belgesinin diğer adı öğrenci belgesi olarak da bilinmektedir. Kişinin öğrenim durumu fark etmeden öğrenci olunduğu takdirde bu belgeye sahip olunabilir. Öğrenim belgesini kişinin eğitim kurumlarında ne eğitimi ve ne seviye de olduğu göstermektedir. Kişinin öğrenci olup olmadığı da bu belge üzerinden gösterilmektedir.
Eskilerde öğrenim durumu için alınan belge okullara gidilerek alınırken şimdi e-devlet üzerinden almak mümkündür. Öğrenci işlerinde işini kolaylaştıran bu uygulama yoğun ilgiyle kullanılmaktadır. Fakat e devlet üzerinden öğrenim belgesini ilköğretim öğrenci alamamaktadır bunun için okula gidilmelidir.
e-devlet öğrenim belgesi nasıl alınır?
E devlete kişi TC kimlik numarası ve şifre yazarak giriş yapılır. Sonrasında ekrana gelen arama butonuna öğrenim belgesi yazarak kişinin bütün eğitim belgeleri çıkmaktadır. E devlet üzerinden çıkarılan öğrenim belgeleri kurumlar üzerinden ayrı çıkarılır.

Turkiye.gov.tr adresine giriş yapıp kimliğinizi doğrulayın,

Daha sonra arama bölümüne “Öğrenci Belgesi” yazın,

Karşınıza 20’den fazla sonuç listelenecek.

Çıkarmak istediğiniz öğrenci belgesini seçin ve PDF olarak indirin.Çıkaracağınız belgeler barkodlu ve geçerli belgelerden oluşmaktadır.
Öğrenci işlerinden öğrenim belgesi nasıl alınır?
Öncelikle öğrenim belgesi almak için öğrenci işlerine gitmek ve belge çıkana kadar beklemek gerekiyordu. Sonradan yapılan değişikliklerde otomasyon sisteminden öğrenci belgesi isteği yapmak zorunlu kılınarak yaşanan yoğunluğun önüne geçildi. Artık öğrenciler otomasyon sistemlerinden öğrenci belgesi istediğini belirtmeden belge alamıyor.
Öğrenim belgesi ne işe yarar?

İş başvurusu sırasında istenebilir,

Staj başvurusu yaparken kullanılır,

Öğrenci otobüs kartı alırken kullanılır,

Okul kaydı ya da nakillerinde kullanılır,

Öğrenci indirimlerinden faydalanmak için kullanılır,

Burs işlemleri için öğrenci belgesi gerekir,

Belediye yardımları için öğrenci belgesi gerekir.Öğrenim belgesi örneği

öğrenim belgesi öğrenci belgesi öğrenim belgesi nasıl alınır