Öğretmen 2022 maaşına ekstra zam yapılacak mı?

TAKİP ET

Yeni yıla girmemize az bir zaman kalmışken öğretmenlerin maaşına ekstra zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca memur tarafından beklenen 3600 ek gösterge konusunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın'ın Ocak ayında tüm kamu çalışanların maaşlarında düzeltme yapılacağını söylerken MEB bünyesinde çalışan 1 milyon öğretmen 2022 yılında maaşlarına ekstra zam yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Yeni yıla girmemize az bir zaman kalmışken öğretmenlerin maaşına ekstra zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 2022 yılının asgari ücret zam oranları merakla beklenirken memurlarda kendi maaşlarına zam yapılmasını talep ediyordu. Enflasyon oranları belli olurken memurlar enflasyon farkı ile yapılacak olan zammın beklentileri karşılamadığını ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını talep etti. Milyonlarca memur tarafından beklenen 3600 ek gösterge konusunda ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın’ın Ocak ayında tüm kamu çalışanların maaşlarında düzeltme yapılacağını söylerken memurlar maaşlarına ekstra zam yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. 

Öğretmen maaşlarına ekstra zam yapılacak mı?
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin açıklanmasından sonra komisyon toplayarak çalışmalara başlayacaklarını ve Ocak ayında tüm kamu çalışanlarının maaşlarında düzenleme yapacaklarını açıkladı. Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldıklarını belirten Ali Yalçın yapmış olduğu bu açıklamaya göre memurların maaşlarına ekstra zam gelebilir. 

2022 yılında öğretmen maaşları ne kadar olacak?
Temmuz-Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığı zaman öğretmenlerin maaşına %7,47 enflasyon farkı oluşmaktadır. Memurlar %3 olan zammın yanında enflasyon farkı zammı da alırken öğretmenlerin enflasyon farkı hala netleşmedi. 1 ay daha enflasyon verisi alınarak bu veriler ışığında öğretmen enflasyon farkı zammı belli olacaktır. Memurların alacakları net maaş zammı 3 Ocak tarihinde belli olacaktır. 
2021 yılının Temmuz ayında göreve yeni başlamış ve derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.205 TL iken 2022 öğretmen zam oranlarına göre derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.553 TL’ye yükselecektir. 2022 yılı Temmuz-Aralık döneminde ise maaşı 5941 TL'ye yükselecektir.
2022 yılında tüm memurlara yapıldığı gibi öğretmenlere de %8+%6 oranında zam yapılacaktır. Yapılacak bu zamlara göre 2022 yılının Temmuz ayına kadar 6.417 TL olacak olan Öğretmen maaşları 2022 yılının Temmuz ayından yıl sonuna kadar da 6.802 TL olacaktır. Belirtilmiş olan bu rakamlara enflasyon farkları henüz eklenmemiştir. Ocak ayında açıklanacak Aralık enflasyon oranları ile enflasyon fark oranı belli olacaktır.

2022 yılında uman öğretmen maaşları ne kadar olacak?
Öğretmenlerin ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanuna kavuşacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bıraktıklarını ve bir program uygulayarak öğretmenlere destek olacaklarını dile getirdi.  Uzman öğretmenlerin derece alacaklarını ve maaşlarında 1000 TL artışın olacağını söyleyen Erdoğan, Yüksek Lisans yapmış öğretmenlerin sınavdan muaf olacaklarını 10 yıllık uzman öğretmenlerin sınavda başarılı oldukları takdirde baş öğretmen olacaklarını ayrıca maaşlarında da 2 bin TL artışa yapacaklarını belirtti. Doktora yapan öğretmenler de bu sınavdan muaf tutulacaktır.

Öğretmen maaşı Öğretmen maaşı zammı öğretmen maaşlarına ekstra zam yapılacak mı