Öğretmen ataması hangi KPSS'yi kapsayacak 2022? 2020 dahil mi? Öğretmen ataması 2021-2022 KPSS ile mi yapılacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından duyurduğu 20 bin öğretmen ataması binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Uzun bir süredir atama müjdesi bekleyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından büyük bir sevinç yaşadı. Şimdi gözler 20 bin öğretmen atamasının hangi KPSS'yi kapsadığına çevrildi. 20 bin öğretmen atamasının detayları tümüyle araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından duyurduğu 20 bin öğretmen ataması binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Uzun bir süredir atama müjdesi bekleyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından büyük bir sevinç yaşadı. Şimdi gözler 20 bin öğretmen atamasının hangi KPSS’yi kapsadığına çevrildi. 20 bin öğretmen atamasının detayları tümüyle araştırılmaya başlandı. Atanma hayaliyle bekleyen binlerce öğretmen adayı uzun bir süredir bekledikleri haberi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen ataması müjdesini paylaştı. Müjdeli haberin ardından gözler KPSS puanlarına çevrildi. Atamaların hangi KPSS’yi kapsayacağı merak konusu oldu. Peki, 20 bin öğretmen ataması hangi KPSS’yi kapsıyor? 2022 KPSS ile mi, 2022 KPSS ile mi yapılacak? İşte tüm merak edilenler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atama Müjdesi

Bugün tüm gözleirn çevrildiği Kabine toplantısının ardından çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce kişinin uzun bir süredir beklediği atama müjdesini de verdi. Erdoğan, ‘Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak’ dedi.

Öğretmen Ataması Hangi KPSS’yi Kapsayacak?

20 bin öğretmen ataması müjdesinin ardından atamanın hangi KPSS’yi kapsadığı merak ediliyor. Yeni yapılacak öğretmen atamasında 2 sene önceki KPSS puanının geçerli olup olmayacağı, atamada 2020 KPSS puanının kullanılıp kullanılmayacağı, öğretmen atamasının 2021-2022 KPSS ile mi yapılacağı merak edilen konular arasında. Henüz öğretmen atamasının hangi KPSS’yi kapsayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bakanlık tarafından yapılacak bilgilendirmede atamanın hangi KPSS puanlarını kapsayacağı da duyurulacak.