Öğretmen şikayet dilekçesi nasıl yazılmaktadır? Öğretmen şikayet dilekçesi örneği

TAKİP ET

Bir öğrenci, eğer bir öğretmeniyle ilgili bir şikayette bulunmak istiyorsa öğretmen şikayet dilekçesi yazar. Okullarda yaşanan bazı durumlardan ötürü ailelerin ihtiyaç duyabileceği bir belgedir. Peki, öğretmen şikayet dilekçesi nasıl yazılmaktadır? İşte detaylar... 

Reklam
Reklam

Öğretmen şikayet dilekçesi, okullarda yaşanan bazı durumlar için ailelerin ihtiyaç duyabileceği bir belgedir. Dilekçe, kurallara uygun bir şekilde doldurulduğunda ilgili öğretmen hakkında yasal süreç başlamaktadır. Öğretmeni şikayet etme istediğinizde ilk olarak geçerli bir sebebiniz olmalıdır. 

Öğretmen şikayet dilekçesi için aşağıdaki sebepler örnek oluşturur: 

Öğretmenin gerçekleştirdiği bir hareket 

Öğretmenin uyguladığı bir tavır 

Öğretmenin söylemiş olduğu sözler Başvuru için nedeniniz geçerli bir yeterliliğe sahip olmalıdır. Eğer şikayet nedeni yeterli değilse öğretmen size karşı dava açabilir. Dilekçe hazırlanırken ilk olarak dilekçe hangi makama gönderilecekse o makamın ismi yazılmalıdır. Daha sonra öğretmen hangi il, ilçe ve okulda görev yapıyorsa bu bilgiler yazılarak devam edilir. 

Öğretmenin öğrencinin hangi derslerine girerek eğitim verdiği de yazılmalıdır. Şikayete konu olan olayı anlatırken olay hangi günde geçti, hangi saatte meydana geldi bilgilerini verdikten sonra kısaca olay anlatılır.  

Olay anlatıldıktan sonra yeniden okulun ismi ile öğretmenin ismi yazılır ve ilgili öğretmenden şikayetçi olduğunuz belirtilir. Arz ettikten sonra dilekçeyi hangi tarihte yazdığınızı da eklemeniz gerekir. Şikayet dilekçesinin sağ al köşesine de adınızı ve soyadınızı yazarak imzanızı atmalısınız. Bu şekilde dilekçe oluşmuş olur. 

Dilekçe nereye gönderilmesi gerekiyorsa bunu siz belirtirsiniz. Dilekçeler genel olarak MEB makamına gönderilir. Şikayet okul müdürlüğüne, BİMER’e, savcılığa veya il, ilçe müdürlüğüne gerçekleştirilebilir. Fakat en doğru olanı MEB makamına gönderilmesidir. 

Dilekçe hazırlanırken kesinlikle küçük düşürücü, hakaret ya da buna benzer herhangi bir durum içermemelidir. Eğer bu tavırda bir dilekçe yazarsanız, şikayetiniz dikkate alınmayacaktır. 

MEB şikayet dilekçesi 
Günümüzde eskiye göre okullarda farklı problemler yaşanabilmektedir. MEB şikayet dilekçesi bu gibi durumlarda ailelerin başvurabileceği bir yoldur. 
Dilekçe hazırlandıktan sonra ilgilenen makama gönderilmelidir. İnceleme yapıldıktan sonra eğer uygun görülürse dilekçeyle ilgili yasal işlemi başlatılır. Öğretmen şikayet etmek istenildiğinde geçerli bir sebep olmalıdır. 

Herhangi bir hareketi, tavrı ya da sözleri sonucunda şikayet oluşabilecek bir durum olduğunu düşünülüyorsa bu dilekçe hazırlanmalıdır. Aksi halde ciddi bir sebep yokken şikayet dilekçesi hazırlanırsa öğretmen bu konuda yasal yollara başvurabilir. 

Öğretmen şikayet dilekçesi örneği: 

öğretmen şikayet dilekçesi öğretmen şikayet dilekçesinasıl yazılır öğretmen şikayet dilekçesi örneği