Öğretmenler için hazırlanan meslek kanunu teklifi Meclis'ten geçti!

TAKİP ET

Öğretmenler için hazırlanan 'Meslek Kanunu Teklifi' TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Yeni kanun teklifine göre uzman öğretmenler için verilen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a çıkarıldı. Başöğretmenlerin tazminatları ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.

Reklam
Reklam

AK Parti Konya milletvekili Orhan Erdem ile birlikte 57 milletvekilinin imzasını taşıyan 'Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi' TBMM Genel kurulu tarafından kabul edildi. Yeni kanun teklifiyle birlikte öğretmenlik sürecindeki kariyer basamakları yeniden düzenlenirken mesleki düzenlemeler üç kariyer basamağına ayrılacak.

Öğretmenlik mesleğinde ilerleyen dönemlerde kariyer ve liyakat esaslarına uygun bir şekilde ilerlenmesi sağlanacak olan yeni yasada mesleki gelişimler sağlamaları ile birlikte öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili de iyileştirmeler yapılacak. 

Aday öğretmenlik görevi için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda başarılı şartı aranırken süresinin bir yıldan ve az iki yıldan çok olamayacak şekilde bir görevlendirme yapılacak.  

BİRİNCİ DERECE KADRODA YER ALAN ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGELERİ 3600'E ÇIKARILIYOR.

Yeni yasa dahilinde birinci derece kadro kapsamında olan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Ek göstergeyi kapsayan maddenin yürürlüğe girme tarihi ise 15 Ocak 2023 olacak. Sözleşmeli öğretmenlik için 3+1 mecburi hizmetleri harici özlük haklarında da bir takım iyileştirmeler yapılacak.

Uzman öğretmenler için verilen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a çıkarılmasına karar verilen yasada başöğretmenlerin tazminatları ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye yükseltildi.


10 yıl öğretmenlik yapanlar ise uzman öğretmenlik sınavına girmeye hak kazanacak. Sınavda başarılı olan öğretmenler ise uzman öğretmen unvanı alacak ve aldıkları bir dereceyle maaşlarına 1000 TL artış yapılacak. 



 

Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM yasa taklifi uzman öğretmenlik