Öğretmenlerin beklediği haber geldi! 2022 Fizik öğretmen maaşı ne kadar?

TAKİP ET

657 sayılı devlet memurları kanunu esas alınarak hesaplanan öğretmen maaşlarının ne kadar olduğu açıklandı. Fizik öğretmen maaşlarının ne kadar olduğu merak konusu oldu. Her yıl 2 kere zam esas tutulan öğretmen maaşlarında enflasyon oranı üzerinden hesaplanmaktadır. Fizik öğretmen maaşı ne kadar? Sözleşmeli fizik öğretmen maaşı ne kadar? Kadrolu fizik öğretmen maaşı ne kadar?

Reklam
Reklam

Öğretmen maaşları hesaplanırken kadrolu ve sözleşmeleri olarak farklılık göstermektedir. Öğretmen branşları içerisinde en az ataması yapılan fizik öğretmenlerinin maaşları merak konusu oldu. Alımın az olması ve mezun sayısının gün geçtikçe artış göstermesi kafaları karıştırdı. KPSS şartı aranan atamalarda sıklıkla yapılmaktadır. Bunun üzerine fizik öğretmeni olmak isteyenlerin en çok araştırdığı maaşların detayları haberimizde yer almaktadır 

2022 Kadrolu fizik öğretmen maaşı 

Kamu da en az 5 yıl görev almış bekar ve çocuksuz fizik öğretmenin maaşı 6325 TL'dir. Bunun üzerine ek ders ve haftalık ders saatinin artmasıyla maaş 7500 TL'yi bulmaktadır. 

2022 Sözleşmeli fizik öğretmen maaşı

Kamuda çalışmak üzere sözleşmeli olarak atanan fizik öğretmen maaşı 6325 TL'dir. ek görev verilmesi ve hafta sonu kurslarında görev alan fizik öğretmen maaşı 7000 - 7500 TL aralığında farklılık göstermektedir.

Fizik öğretmenlerinin emeklilik şartları nelerdir? 

01 Ekim 2008 tarihi ve sonrasında öğretmen olarak sözleşmeli ya da emekli sandığı kapsamında göreve başlayanların emeklilik için doldurması gereken hizmet süresi 9000 gün yani 25 yıldır. Kadınlar için aranan yaş şartı 58, erkekler için ise 60’tır. Ancak bu yaşlar 31 Aralık 2035 tarihine kadar 9000 gün tamamlandığında geçerlidir. Sonrasında tamamlayanlar emeklilikte kademeli geçişe tabi olmaktadırlar.

fizik öğretmen maaşı sözleşmeli fizik öğretmen maaşı kadrolu fizik öğretmen maaşı fizik öğretmen ataması