OGS için ödenen depozito bedelleri iade edilecek mi?

TAKİP ET

Otoyol ve köprü geçişleri için kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) kaldırılma kararı sonrası bir bedel ödenerek alınan OGS cihazlarının depozitolarının ger ödenip ödenmeyeceği büyük merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan bir karar gereği köprü ve otoyol geçişleri sırasında kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) 31 Mart tarihinden sonra yerini Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) bırakacak. Bu karar sonrası ise 1.2 milyondan fazla OGS kullanıcı ise bu cihazlar için zamanında ödediği bedelin geri iade edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı.



KISA SÜRE İÇİNDE KAMUOYUN AÇIKLANACAK

Ulaştırma Bakanlığı'nda bulunan yetkililerde elde edilen bilgilere göre 1.2 milyon OGS kullanıcısının hesapları ile ilgili bir çalışma başlatıldığı ve kısa bir süre içinde de konuya ilişkin bir kamuoyu açıklaması yapılacağı öğrenildi.  

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ise  hem PTT ile hem de bankalar ile görüşme içinde olduklarını vatandaşların mağdur edilmeden HGS geçişlerinin yapılabilmesi için de yeni bir formül üzerinden konuştuklarını açıkladılar.



Tüketici Konfederasyonu Başkanı (TÜKONFED) Aydın Ağaoğlu, OGS depozitolarının ger idesi hakkında yaptığı açıklamasında ise HGS'ye geçişlerde kart bedellerinin kişinin hesabına yatırılmaması durumunda son 5 yıl içerinde kart almış olan OGS kart sahiplerinin Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaparak cihaz bedellerini satın aldıkları bankalardan geri talep edebileceklerini söyledi. 

ogs depozito bedelleri iade edilecekmi ogs depozito iadesi ogs iadesi