Öksürük nasıl geçilir? Öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

TAKİP ET

Genel olarak kış aylarında nezle, grip ya da Covid-19 gibi durumlarda ortaya çıkan öksürük hayat kalitesini düşürebiliyor. Tedavisinde ilaçlar kadar doğal yöntemlerde insanlar için önem kazandı. Öksürüğe nelerin iyi gelebileceği, evde doğal tedavi yöntemleri araştırılırken insanlar tariflere yöneldi. Öksürüğe neler iyi gelir? Evde öksürük için kullanılabilecek yöntemler nelerdir?

Reklam
Reklam

Pek çok insanda görülen ve vücudun savunma mekanizmasında yaşanan sorunlarla ortaya çıkan semptomlardan birisi olan öksürük, en çok kış aylarında görülüyor. Ancak bazen hastalıklar dışında da öksürük rahatsızlığı yaşanabiliyor, hatta kronik ve sebepsiz öksürük problemi görülebiliyor. Üşütmeye ya da gribe bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, Omicron varyantı ve diğer koronavirüs varyantlarında da görülüyor.
Öksürüğe neler iyi gelir?
Bazı bitkisel öneriler ve çaylar öksürük tedavisinde fayda sağlayabilmektedir. İşte öksürük tedavisinde evde kullanabileceğiniz bazı çaylar ve yöntemler:

Pekmez

Ihlamur, adaçayı, zencefil

Pastil

Zencefil ve zerdeçal

Günde en az 2 litre su tüketmek

Ayva çayı

Yaseminli portakallı çay

Ekinazya çayı

Ballı süt

Kuşburnu çayıÖksürük nasıl geçirilir?
Öksürük tedavisinde ne işe yarar diye araştırmanın yanı sıra nasıl geçeceğini bilerek doğru hareket etmek önemli. İlaçlar dışında bazı uygulamalar da öksürük tedavisini basit hale getirebilmektedir. Böylelikle süreç daha kolay atlatılabilir. Yapılabilecek bazı yöntemler:

Buhar cihazı varsa, buhar solumak

Burnu sık sık temizlemek

Ortamın sık havalandırılması

Uyuduğumuz yastığın hafif yüksek ve dik olmasını sağlamak

Odada nemlendirici kullanmak

Sigara ve diğer tütün ürünlerinden uzak kalmak

Soğuk ortamlardan kaçınmak

Parfüm gibi kokulardan bir süre uzak durmak
Öksürüğe iyi gelen tarifler ve takviyeler

Evde doğal yöntemlerle öksürüğe iyi gelen tarifleri kullanarak rahatsızlığı kolay şekilde atlatabilirsiniz. Uygulanabilecek bazı tarifler şu şekildedir:
Bir elmanın kabuğunu soyun, içine bir parça ıhlamur ve kabukları da atarak 2 bardak suyun içinde kaynatın. Bir kabuk tarçın ile yarım limonu ekleyin. Öksürüğünüze anında etki ettiğini göreceksiniz.
Diğer bir yol olarak bir bardak sıcak süt içine bir çay kaşığı karabiber atarak tüketebilirsiniz.
Öksürüğe iyi gelen bir başka tarif olarak; toz zencefil içine bir tatlı kaşığı balı koyup macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yemeklerden sonra tükettiğinizde rahatlattığını göreceksiniz.