Öksüz helvasının tarifi nedir, nasıl yapılır? Öksüz helvasının malzemeleri nelerdir?

TAKİP ET

Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu TV8 kanalında ekranlara gelen MasterChef yarışmasının son bölümünde yapılan Öksüz helvası tarifi merak edildi. Görüntüsüyle oldukça dikkat çeken öksüz helvasının yapılışı ve malzemeleri araştırılmaya başlandı. Peki öksüz helvasının tarifi nedir, nasıl yapılır? Öksüz helvasının malzemeleri nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Acun Ilıcalı’nın sahip olduğu TV8 kanalında ekranlara gelen MasterChef yarışmasının son bölümünde yapılan Öksüz helvası tarifi merak edildi. Görüntüsüyle oldukça dikkat çeken öksüz helvasının yapılışı ve malzemeleri araştırılmaya başlandı. Jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna gibi başarılı şeflerin yer aldığı MasterChef yarışmasının son bölümünde yarışmacılardan istenen öksüz helvasının tarifi haberimizde yer almaktadır. 

Özsüz helvasının tarifi

Malzemeler
2 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
Üzeri için
200 gr tereyağı
Yapılışı
Üzüm pekmezini ve suyu helva yapacağımız tencereye koyarak kaynatırız. Kaynatmış olduğumuz karışımdan bir su bardağı ayırırız ve kalan pekmezli suya ise yavaş yavaş un ekleriz ve karıştırarak bir hamur elde ederiz. Elde etmiş olduğumuz hamura ayırmış olduğumuz sudan azar azar dökerek hamuru pişiririz. Bu işleme su bitene kadar deva ederiz. Su bittik sonra 4 yemek kaşığı tereyağı hamura eklenir ve karıştırılır. Bu işlemi 8 kere tekrar ederiz ve helvayı pişirmeye devam ederiz. Helvanın kıvamını anlamak için hamura kaşıkla hızlıca vurulur eğer hamur kesiliyorsa helvamız pişmiş demektir. Pişen helvayı yuvarlak bir tepsiye alırız ve orta kısmını havuz şeklinde açarız ve ısıttığımız tereyağını servis yapmadan önce üstüne dökeriz. 

Öksüz helvasının tarifi Öksüz helvası Öksüz helvası nasıl yapılır