Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi 'Ben Bu Cihana Sığmazam'ın yazarı kendisi kadar iddialı!

TAKİP ET

Oktay Kaynarca'nın ATV kanalı için çekilecek yeni dizisi 'Ben Bu Cihana Sığmazam'ın hazırlıkları devam ediyor. Merakla beklenen dizisinin önümüzdeki ay sete çıkacağı söyleniyor.

Reklam
Reklam

Yönetmenliğini Onur Tan’ın yaptığı dizinin cast çalışmaları bitme aşamasında. Onur Tan, başarılı bir aktör olmasının yanı sıra yapımcılığını üstlendiği dizinin kadrosuyla da çok titiz şekilde ilgileniyor.

Tarkan Karlıdağ da dizinin yapım ekibinde, kendisi geçmişte Behzat Ç. başta olmak üzere birçok unutulmaz yapımda yer aldı. Ekipte aynı zamanda Yusuf Alp ve Alican Yaraş gibi isimler yer alıyor. Türkiye’nin çok güçlü senaristlerinden birisi olan Mahinur Ergün ise dizinin yazarlığını yapıyor. Mahinur Ergün Şaşıfelek Çıkmazı, Baba Evi, Asmalı Konak gibi projelerin yazarlığını da yapmıştı.



Mahinur Ergün kimdir?

1956 yılında Bursa’da doğan Mahinur Ergün senarist ve yönetmendir. Ankara Basın Yayın Yüksek Okulu Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun olmuş ve mezuniyetinden sonra reklam tanıtım filmleri çekmiştir. İlk video filmi ise 1987 yılında çektiği ‘Yabancı Bir Sevgi’dir. İlk sinema filmini ise 1988 yılında ‘Gece Dansı  Tutsakları’ olarak çekmiştir.

Çatısız Kadınlar, Şaşıfelek Çıkmazı, Nasıl Evde Kaldım gibi dizilerinde yönetmeni ve senaristi olarak tanınmıştır.
Kendisi genelde tiyatro kökenli oyuncularla çalışmıştır. Zuhal Olcay, Füsun Demirel, Derya Alabora, Tamer Karadağlı, Lale Mansur gibi isimlerle birden fazla kez projelerde beraber olmuştur. Çağan Irmak’ın da yetişmesinde katkıda bulunan senarist Ergün, son zamanlarda yazmaktan ziyade başkaları tarafından yazılan öyküleri senaryolaştırıyor. Asmalı Konak ve Haziran Gecesi dizileri de bunlardan birisidir. Uzun yıllardır film çekimi yapmayan Mahinur Ergün, 2007 senesinde yapılan 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Bölümü’nün jürisinde bulunmuştur.

En iyi yönetmen ve senaryo ödülünü Medcezir Manzaraları ile almış ve 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde ödül almıştır. Kendisinin senaristliğini yaptığı sayısız dizi ve yönetmen koltuğuna oturduğu sayısız film ile TV programı bulunmaktadır.