Okul bahçesinde Atatürk büstüne çöp kovası atan ve küfür eden çocuklar gözaltına alındı

TAKİP ET

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bir okul bahçesinde Atatürk büstüne metal çöp kovası atan ve küfür eden çocuklar tepki çekmişti. Alınan bilgiye göre Atatürk büstüne saldıran dört çocuk gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

İstanbul Bağcılar’da bir ilkokulun bahçesine giren dört çocuktan biri bahçede bulunan metal çöp kovasını Atatürk büstüne fırlatmış ve ardından da küfürler yağdırmıştı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydı alınırken sosyal medyada yayınlanmasıyla birlikte de tepki çekmişti.

Çocuklar gözaltına alındı

Sosyal medyada paylaşılan videolar infial yaratırken Bağcılar Çocuk büro amirliği ekipleri harekete geçti. Üç çocuk gözaltına alınıp emniyette yapılan işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Bağcılar kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada diğer çocuğun da gözaltına alındığı duyuruldu. Kaymakamlık açıklamasında olaya karışan çocukların 13-16 yaş aralığında olduğunu belirterek haklarında Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun uyarınca işlem yapıldığını bildirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.