Okul numarası nasıl öğrenilir? E-Devlet üzerinden okul numarasına nasıl ulaşılır?

TAKİP ET

Okul içerisindeki işlemlerde okul numarası önemli bir nitelik taşımaktadır. Peki kişi okul numarasını bilmiyorsa nereden ulaşabilir? Okul numarası nasıl öğrenilir? E-Devlet üzerinden okul numarasına nasıl ulaşılır? Detayları haberimizde derledik…

Reklam
Reklam

Öğrenciler ve veliler okul numarası nasıl öğrenilir? Sorusunu fazlaca araştırmaktadır. Eğitim hayatı boyunca birçok bilgiye erişim açısından önem taşımakta olan okul numarasına ulaşmak amacıyla yapılması gerekenler oldukça basittir. 
Eğitim sürecinde bölge veya okul değişikliğine giden öğrenciler gerekli sorgulamaları yapabilmek amacıyla kayıt işlemlerinin sonunu beklemek zorunda kalmaktadırlar.  Normal zamanlarda kolay olan bu işlem nakil geçişlerde ya da dönem ortasındaki okul değişikliklerinde bir miktar uzamaktadır. Ancak veliler veya öğrenciler bu süreci beklemek istemiyorsa e-devlet okul numarası öğrenme ile numaralarına erişebilirler.
Öğrenci bilgileri nakil işlemlerinin başlamasından itibaren e-devlet sisteminde kayıt altına alınır. Bilgilere erişim istenmesi ile birlikte bilgiler ilgili kişilere aktarılır. 

Öğrenci numarası öğrenme işlemi

Okul numarası her öğrenciye özel verilen bir numaradır. Gerekli birçok işlem için okul numarası gerekmektedir. Okul numarası öğrenmek için okul müdürlüklerinden yardım alabilirsiniz. Kayıtlı olduğunuz okula gitmek veya bilgi iletişim numarasını aramak suretiyle okul numaranızı öğrenebilirsiniz.

E-devlet üzerinden okul numarası nasıl öğrenilir?

E-devlet uygulamasına isterseniz web tarayıcınızdan isterseniz mobil uygulama üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bunun ardından yapacağınız işlemleri adım adım siz okurlarımız için derledik;
 E-Devlet sistemine giriş yapın.
 T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girerek ana sayfaya ilerleyin.
 Site içinde arama yapmaya yarayan sorgulama çubuğuna “okul numarası sorgulama” yazın ve aratın. 
 Açılan sayfada Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim (ilkokul ve ortaokul), ortaöğretim (lise) ve AÖL (açık öğretim lise) bilgilerinizi görüntüleyebilme imkanına sahipsiniz.
 Gerekli okul seçimi yapıldıktan sonra açılan sekmede öğrencinin okul numarası, okul bilgileri, ders notları ve öğrenilmek istenilen tüm bilgiler yer almaktadır. 

Üniversite öğrencisi okul numarasını nasıl öğrenir?

Üniversite öğrencisi için okul numarası öğrenmenin 3farklı yolu mevcuttur. 
1.yol e-devlet üzerinden öğrenci okul numarası öğrenme işleminin tamamlanmasıdır.
2. okumakta olduğunuz okulun öğrenci işlerini aramak suretiyle öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.
3. yol okumakta olduğunuz üniversitenin öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak öğrenci numarasına erişebilirsiniz. 

Her üniversitenin kendine has öğrenci platformu mevcuttur. Bu platform üzerinden T.C. kimlik numarası ile giriş yapılmak suretiyle üniversitenin tanımış olduğu diğer giriş işlemleri sayesinde sisteme giriş yaparak öğrenci numaranıza ulaşabilir ve sonrasında size gerekli olan numaraya erişiminizi mecbur kılan işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak üniversiteye göre giriş için alternatifler mevcuttur.

Sizler için konu ile ilgili detayları bilgileri haberimizde paylaştık. Artık e-devlet aracılığıyla da giriş yaparak öğrenci okul numaranıza erişebilirsiniz.

e-devlet öğrenci okul numarası nasıl öğrenilir? e-okul