Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ne zaman alınacak? Yaz tatili ne zaman?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'ndan çıkar çıkmaz öğrenciler okullara devam edince 'Okullar ne zaman kapanacak?' sorusu gündeme geldi. Yaz tatilinin ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından merak edilirken Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatil takvimi araştırılmaya başlandı. Peki, ikinci dönem ne zaman bitiyor? MEB takvimine göre okullar ne zaman kapanacak? 3 aylık yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte merak edilen haberin detayları…

Reklam
Reklam

Okulların ne zaman kapanacağı ve yaz tatilinin başlaması konuları öğrenciler tarafından sabırsızlıkla merak ediliyor. Okulların 3 aylık tatil sürecine ne zaman başlayacağı öğrenciler kadar veliler açısından da merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz tatilinin tarihi duyuruldu. 3 aylık yaz tatili konusunda merak edilenlere haberimizde yer verdik. Peki, yaz tatili ne zaman? MEB 2022 2. dönemin ne zaman biteceği ve tatilin ne zaman başlayacağı haberimizin detayında yer alıyor.
Karneler ne zaman alınıyor?
2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim yılının 17 Haziran’da sonlanacağı haberini MEB duyurdu.

Okullar ne zaman kapanacak?
Birinci dönemin başlangıcı 6 Eylül 2021’ken, 21 Ocak 2022’de sona ermişti. İkinci dönem ise 7 Şubat 2022 tarihinde başladı ve dönem sonu 17 Haziran 2022 Cuma gününü gösteriyor. 17 Haziranda öğrenciler karnelerini alarak yaklaşık 3 aylık yaz tatiline ayrılabilecekler.
2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim dönemi ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılının 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacağı açıklansa da henüz eğitim öğretim takvimi tamamen açıklanmadı.