Öldürüldükten 16 yıl sonra toprağa verildi! Eşi parçalara ayırıp gübre torbalarıyla…

TAKİP ET

Niğde'de eşi tarafından katledildikten sonra 130 metre derinliğinde su kuyusuna atılan Serap Başer ölümünden 16 yıl sonra toprağa verildi. O zaman 24 yaşında olan talihsiz kadının cenaze namazı kılındı.

Reklam
Reklam

Niğde’nin Altunhisar ilçesi Ulukışla köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Serhat Başar, 2006 yılında ortadan kayboldu. Aile kendisinden haber alınamayan kadın için jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler uzun süre araştırma yaptı fakat Başer’den herhangi bir iz bulunamadı. Serap Başer ortadan kaybolduktan 2 yıl sonra eşi Ali Başer de trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti.  Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Kayıp dosyalarını yeniden açarken Serap Başer’in dosyası da açıldı. Bor Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda derinleştirilen soruşturmada sonuç alındı.
 

Çapraz sorgu yapıldı

Jandarma dedektifleri çiftin çevresinde bulunan herkesi çapraz sorguya alırken Olay günü Serap Başer'in eşi tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Ali Başer'in daha sonrasında cesedini parçalara ayırdığı ve gübre torbaları ile Leşkırı mevkiinde bulunan tarlaya taşıdığı ortaya çıktı.
 

16 yıl sonra cenaze namazı kılındı

Jandarma ekipleri tarlada inceleme yaparken 130 metre derinliğinde bir su kuyusu olduğunu tespit etti. Su kuyusu, İl Özel İdaresi'nden temin edilen sondaj makineleri ile 20 gün süren bir çalışma ile arandı. Yapılan arama sonucunda 170 kemik parçası ve saç bulundu. Adli tıp Kurumu'na gönderilen kemiklerin incelemesi sonucunda Serap Başer’e ait olduğu belirlendi. Soruşturmanın tamamlanması ile birlikte talihsiz kadının maaşı ailesine teslim edildi.

Öldürüldüğünde 24 yaşında olduğu öğrenilen Serap Başer, ölümünden 16 yıl sonra Altunhisar ilçesinde bağlı Keçikalesi beldesinde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.