Ömer Çelik resmen duyurdu! AK Parti toplantısında karar alındı, asgari ücret temmuz zammı kesinleşti! Ek zam bekleyen çalışanlar istediğini aldı!

TAKİP ET

Milyonlarca Asgari ücretli çalışan artan enflasyon rakamları karşısında Temmuz ayında ek zam bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamaları ile çalışanları biraz üzdü ancak AK Parti sözcüsü Ömer Çelik öyle bir açıklama yaptı ki asgari ücretliler sevinçten havalara uçtu. Asgari ücretli çalışan istediğini alacak ve temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak. Asgari ücret ek zam son dakika haberi ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Ömer Çelik resmen duyurdu! AK Parti toplantısında karar alındı, asgari ücret temmuz zammı kesinleşti! Ek zam bekleyen çalışanlar istediğini aldı! Asgari ücret temmuz zammı konusunda beklentiler hala devam ederken güzel Haber AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. AK Parti MKYK toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalar yaptı. Asgari ücrete ek zam konusunda daha konuşan Ömer Çelik milyonlarca asgari ücretliyi sevinçten havalara uçuracak olan güzel haberi de duyurmuş oldu. Artık korkmaya ve açıklama beklemeye gerek yok. AK Parti'nin en yetkili isimlerinden biri asgari ücrete temmuz zammı konusunda yeşil ışık yaktı. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan zam hemen hemen kesinleşmiş oldu. Peki, Temmuz’da Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, o soruya da yanıt verdi.


 

2022 Temmuz'da asgari ücrete ek zam alacak mı?


AK Parti toplantısı sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik kameralar karşısına geçerek asgari ücrete ek zam var mı sorusuna yanıt verdi. Basın mensuplarının sorduğu soruyu değerlendiren Ömer Çelik bir gün Asgari ücretli çalışanlara Sevinç gözyaşları dökülecek haberi vermiş oldu. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamasında şöyle konuştu;
“Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı. Bir açıklama yapıldığında ‘paket mi var, açıklama mı yapılacak’ diye düşünülmemelidir. Ama şu bilinmelidir ki vatandaşlarımızın beklentileri bizim her zaman gündemimizdedir. Bakanlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz.”


 

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?


Asgari ücretli çalışanların maaşlarına Aralık ayında kallavi bir zam yapılmıştı. 50 yıl aradan sonra yapılan bu zam asgari ücretle çalışan bir hayli rahatlatacak da ancak enflasyon canavarı patladı. Yapılan asgari ücret zammı enflasyon karşısında adeta eriyip biterken Temmuz ayında egzama olur mu konusu gündeme geldi. Bu konuda özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilginin açıklamaları Asgari ücretle çalışanları üzmüştü. Ancak AK Parti sözcüsü Ömer Çelik AK Parti toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarla umutları yeniden yeşertti. Ömer Çelik, Temmuz ayında asgari ücret zammı ile ilgili yeni bir düzenlemenin yapılabileceği sinyallerini verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık bu konuda açıklama yapıyor ve ne çalışanı ne de emekliyi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğini söylüyordu. Yani bu açıklamalara bakılırsa Temmuz ayında asgari ücretle çalışanların da yüzü gülecek gibi görünüyor.