Omicron'dan daha hızlı bulaşan yeni varyant tespit edildi!

TAKİP ET

Koronavirüs mutasyonuna en son eklenen Omicron varyantının alt türü olarak sayılan yeni bir türü daha ortaya çıktı. BA.2 olarak adlandırılan yeni varyantın semptomları açıklanırken, bu varyantın daha bulaşıcı olduğunun tespitinin yapıldığı da söylendi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bu güne kadar birçok yeni varyantları ortaya çıktı. En son Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantının da yeniden mutasyona uğradığının tespit edildiği açıklandı. Omicron'un bir alt türü olarak tanımlanan ve adına BA.2 verine yeni varyantın belirtilerini de İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri açıkladı.



BA.2 VARYANTININ BELİRTİLERİ

BA.2 formunun önceki koronavirüs varyantlarına oranla çok daha bulaşıcı olduğu ortaya çıkarken pek çok ülkede görülen yeni varyantın vertigo ya da baş dönmesi gibi belirtilerle kendini gösterdiği tespit edildi. 



DSÖ'DEN FLAŞ UYARI: OMICRON'DAN DAHA YAYGIN HALE GELECEK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan bir açıklamada ise Omicron'un alt varyantı olarak tespit edilen BA.2 formunun orijinal Omicron varyantından daha fazla bulaş özelliği taşıması sonrası daha yaygın hale geleceğini açıkladı. 

 

omicron varyantı yeni varyant BA.2 varyantı belirtileri