Omicron nedeniyle OHAL ilan edilen ABD'de stokçular market raflarını boşalttı!

TAKİP ET

Omicron varyantının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen ABD'de, stok yapmak isteyen halk market raflarını boşalttı.

Reklam
Reklam

Tüm Dünya ülkelerinde geliştirilen aşılarla araya büyük bir fark açılan koronavirüsle mücadele sırasında ortaya çıkan yeni varyantlarla sil baştan başa dönüldü. İlk olarak ortaya çıkan Delta ve daha sonradan tespit edilen Omicron varyantları normale çevrilen önlemlerin geri gelmesine neden oldu.


Koronavirüs salgınıyla mücadele sırasında da çok fazla kayıplar veren ve salgının merkezi haline gelen ABD, şimdi de Omicron varyantının etkisi altına girdi. New Jersey eyaleti eyalet genelinde OHAL ilan ederken halk, marketlere akın ederek stok yapmak için rafları adeta yağmaladı.


OHAL İLAN EDİLDİ

ABD'nin New Jersey eyaleti valisi Phil Murphy, eyalet genelinde artış gösteren vaka sayıları nedeniyle OHAL kararı alındığını duyurdu. Ülke genelinde yaşanan nakliye ve tedarik zincirinden dolayı bazı bölgelere teslimatlar yavaşlarken, ABD halkı da stok yapmak için marketlere akın etti ve rafları tamamen boşalttı.


 

abd ohal omicron market rafları