Omicron varyantı bir ilde daha yasak kararı aldırdı!

TAKİP ET

Türkiye genelinde artış gösteren vaka sayıları yeni tedbirleri de beraberinde getirmeye başladı. Bu kapsamda bir toplantı düzenleyen Osmaniye İl Hıfzıssıhha Kurulu, toplantıda alınan karar gereği yeme içme gerçekleştirilen yerler ile birlikte nikah ve nişan merasimleri süresinde gece 00.00'ten sonra müzik yayınının yapılması yasaklandı.

Reklam
Reklam

Osmaniye Valiliği tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında son zamanlarda artış gösteren koronavirüsün yeni varyantı Omicron'un hastalığın hızla yayılmasına sebep olduğu ve bu nedenle Türkiye genelinde günlük vaka sayılarında büyük bir yükseliş görüldüğü belirtildi.

Salgınla mücadelede, salgının verdiği etkiyi daha aza indirmek, toplum sağlığı ile birlikte kamu düzeninde de riski daha iyi yönetmek adına İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bir dizi karar alındığı ve alınan kararda konaklama tesisleri ve yeme-içme yerleri v.b. yerlerde canlı olarak yapılan müzik yayınlarının saat gece 00.00'a kadar yapılabilmesine, ayrıca nikah ve düğün gibi toplu olarak düzenlenen organizasyonlarda da canlı müzik dahil olmak üzere tüm müzik yayınlarının gece saat 00.00'da sona erdirileceği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, alınan kararlara uyulmaması durumunda ise adli ve idari işlemlerin yapılmasına da oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

osmaniye omicron varyantı müzik yasağı