Omicron varyantı ne kadar bulaşıcı, belirtileri ne? Sağlık Bakanı Koca'dan önemli Omicron varjantı açıklaması

TAKİP ET

Koronavirüs salgınının yeni mutasyonu Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir Omicron varyantı açıklaması geldi. Peki Omicron varyantı ne kadar bulaşıcı, belirtileri neler? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları sürerken son haftalarda ortaya çıkan Omicron varyantı dünyanın yeniden endişelenmesine sebep oldu. Dünyanın bir çok ülkesinde görülen Omicron varyantı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca’nın açıklamasına göre Türkiye’de 6 kişide Omicron varyantı olduğu tespit edildi. Koca’nın bu açıklaması sonrası Omicron varyantı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden yoğun bir araştırmaya koyuldu. Peki Omicron varyantı ne kadar bulaşıcı, belirtileri neler?
Omicron Varyantı Ne Kadar Bulaşıcı, Belirtileri Neler?

Dünya Sağlık Örgütü son haftalarda etkisini arttıran Omicron varyantının kritik varyant listesinin 5. sırasında yer aldığını açıkladı. Önceki varyantlardan daha bulaşıcı olan Omicron varyantının daha öldürücü olduğu konusunda ise henüz yeterli bir bilgiye ulaşılmış olması insanların yüreğine biraz olsun su serpti. Fakat bilim insanları bu mutasyonun mevcut koronavirüs aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini belirtiyor. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye’de 6 kişide tespit edildiğini açıkladı. Vakaların 5’inin İzmir’de 1’inin İstanbul’da tespit edildiğini ifade eden Koca bu hastaların hastalığı hafif olarak geçirdiğini ve vatandaşların Omicron varyantı konusunda gereksiz bir endişeye kapılmamasını söyledi. 

Omicron varyantıların belirtileri vatandaşların yeni gündem maddelerinden birisi oldu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) yayımladığı rapora göre Omicron varyantı taşıyan kişilerin genelinde öksürük, yorgunluk, tıkanıklık, burun akıntısı, nefes darlığı, ishal ve tat yada koku kaybı gibi belirtiler görülüyor. Yani bu varyantın belirtileri koronavirüsün diğer varyantlarıyla benzer belirtiler gösteriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs Omicron varyantı