Omicron varyantına yeni tedbir: Hatırlatma dozu 3 aya indirildi!

TAKİP ET

Bilim Kurulu'nun toplantısı sonrası bir basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantına karşı yeni bir tedbirin alındığını ve bu sebeple hatırlatma dozunu da 3 aya indirildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Koronavirüs Bilim Kurulu'nu topladı. Video konferans yöntemi ile toplanan kurulun ana gündem maddesi Omicron varyantıydı.

Toplantı sonrası basına kurul tarafından aşınan kararları açıklayan Bakan Fahrettin Koca, tüm Avrupa ülkelerini etkisi altına alan yeni mutasyon Omicron'a Türkiye'de de yeni tedbirler alındığını duyurdu. Omicron virüsünün diğer varyantlardan daha hızlı bulaş özelliğine sahip olması nedeniyle alınan tedbirleri yeniden gözden geçirdiklerini belirten Bakan Koca, bu kapsamda kurul olarak hatırlatma dozunun süresinin 3 aya indirilme kararı alındığını bildirdi.



Bakan Koca, aşı takviminde yapılan değişiklerle ilgili olarak yaptığı açıklamasında daha öncesinde inaktif veya mRNA aşısı olan tüm vatandaşların belirlenmiş aşı takvimlerinin üzerinden 3 aydan uzun bir süre geçmesi durumunda diledikleri aşı türünden biriyle hatırlatma dozu aşılarını olabileceklerini söyledi.

 

hatırlatma dozu süresi 3 ay fahrettin koca omicron varyantı