Omicron varyantının 20 ana semptomu belirlendi!

TAKİP ET

İngiltere'de yapılan bir araştırma ile dünyanın en kapsamlı Omicron tespiti tamamlandı ve araştırmada yeni virüsün 20 ana semptomu belirlendi.

Reklam
Reklam

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Güney Afrika'da ortaya çıkan ve hızlı bulaş özelliği ile kısa sürede bir çok ülkeye yayılan Omicron varyantı herkesin hastalığa karşı endişeyle bakmasına neden oldu. 


Aşılama uygulamaları devam ederken vaka sayılarını inanılmaz derecede yükselten Omicron varyantı ile ilgili yapılan araştırmaların en kapsamlısının İngiltere'de gerçekleştirildiği bildirildi. İngiliz Bilim insanları tarafında yapılan araştırmada Omicron ile ilgili bilgileri detaylı olarak izlemek için 4.7 milyondan fazla genel kullanıcıdan veriler alındı. 

Söz konusu çalışma, bugüne kadar yapılan en kapsamlı koronavirüs ve Omicron araştırması olarak kayıtlara geçerken araştırma, Omicron'un ilk 20 belirtisini de net bir şekilde ortaya çıkardı.


İşte Omicron'un 20 ana semptomu:

1. Baş ağrısı
2. Burun akıntısı
3. Hapşırma
4. Yorgunluk
5. Kalıcı öksürük
6. Hırıltılı boğaz ağrısı
7. beynin puslu hissedilmesi
8. Boğuk çıkan ses
9. Ateş
10. Titreme
11. Ürperme
12. Baş dönmesi
13. Göz ağrısı
14. Koku değişimi
15. İştahsızlık
16. Olağandışı kas ağrıları
17. Bilinç kararması
18. Göğüs ağrısı
19. Şişmiş bezler
20. Keyifsizlik

Bilim insanları, araştırma sonucunda hazırladıkları raporlarda, ortaya çıkan bu belirtilerin klasik koronavirüs belirtilerinden çok farklı olduğunun altını çizerken Omicron'a yakalanan kişilerin bu semptomları 2-5 gün arasında gördükleri aktarıldı.

 

Omicron varyantı 20 ana semptomu ingiltere araştırma