Omicrondan sonra yeni varyant Flurona oldu. Hızla yayılan yeni varyant Türkiye'de var mı?

TAKİP ET

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs varyantlarına bir yenisi eklendi. Omicron varyantından sonra bu seferde Flurona varyantı çıktı. İlk Flurona varyantı, hafta başı gibi İsrail'de görüldü. Hızla yayılmaya devam eden Flurona varyantı, koronavirüsle mevsimsel gribin birleşimi şeklinde kendisini göstermektedir. Vatandaşlar bu yeni varyant için endişe duyuyor. Peki, Flurona varyantı belirtileri nelerdir? Flurona vaka sayısı kaç? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

İlk Flurona vakası İsrail’de geçtiğimiz hafta başında tespit edildi.  Dünyaya hızla yayılan bu yeni varyant mevsimsel griple koronavirüs hastalığının belirtilerini taşımaktadır. Flurona varyantı, grip ile koronavirüsün birleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. İlk vakanın İsrail’de görülmesinin ardından İngiltere, ABD ve Brezilya’da da Flurona vakaları tespit edilmiştir. En son vaka ise Makedonya’da görüldü. Her geçen gün bir yenisi eklenen varyantlar vatandaşları korkutuyor. Türkiye’de Flurona varyantının görülüp görülmediği merak ediliyor. Flurona varyantı nedir? Flurona varyantı belirtileri nelerdir? Türkiye’de Flurona varyantı var mı? Flurona vaka sayısı kaç? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

FLURONA VARYANTI NEDİR?

Omicron varyantından sonra varyantlara bir yenisi daha eklendi. Flurona varyantı mevsimsel griple koronavirüsün birleşmesi ile ortaya çıkmaktadır. Hastalık hem koronavirüs hem de grip hastalığının belirtilerini taşımaktadır. 

Bütün dünyaya yayılmamış bir virüs olsa da koronavirüse yakalanan bir kişinin aynı zamanda mevsimsel grip olmasıyla her yerde mutasyona uğrayabilir. Flurona vakaları tam olarak bütün ülkelere yayılmamış olsa dahi, uzmanlara göre her virüsün potansiyel öldürücü özellik taşıdığını vurgulamaktadır. Henüz yeni çıkan bir virüs olmasıyla beraber uzmanlar, sonuçlarının ne olabileceğine dair bir fikir olmadığı için dikkatli olunması konusunda insanları uyarıyor.

 

FLURONA VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Flurona varyantı mevsimsel griple koronavirüs hastalığının birleşimi olması dolayısıyla her iki hastalığında belirtilerini taşımaktadır. Bu yeni varyantı gençler hafif geçirirken yaşlılar ise ağır bir şekilde virüsü atlattığı tespit edilmiştir. Grip vakalarında da koronovirüs vakalarında da yaşlıların bünyelerinin daha zayıf olması onları daha çok etkilemektedir.

Flurona varyantının belirtileri herkeste farklılık gösterebilmektedir. Fakat bu yeni varyantın belirtilerinden kısaca bahsedecek olursak şu belirtiler görülmektedir;

Ateş veya titreme

Öksürük

Nefes darlığı veya nefes almada zorluk

Halsizlik

Kas veya vücut ağrıları

Baş ağrısı

Yeni tat veya koku kaybı

Boğaz ağrısı

Tıkanıklık veya burun akıntısı

Mide bulantısı ya da kusma

İshal

Bununla beraber, belirtileriniz artar ve geçmezse acil olarak bir uzmana başvurmanız gerekmektedir.

 

TÜRKİYE’DE FLURONA VARYANTI VAR MI?

Hızlı bir yayılıma sahip olan Flurona varyantının ilk tespiti İsrail’de oldu. Flurona vakaları İsrail’in ardından İngiltere, ABD ve Brezilya’da görüldü. Bilinen en son vakanın ise Makedonya’da olduğu tespit edildi. Türkiye’ye bu kadar yaklaşan virüsün ülkemizde olup olmadığı da merak ediliyor. Türkiye’de Flurona varyantı var mı? sorusunu en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. Şu an için Türkiye’de Flurona vakası tespit edilmemiştir.

 

FLURONA VARYANTI TEDAVİSİ NASIL EDİLİR?

Flurona varyantı grip ile koronavirüs birleşimi olarak ortaya çıkmıştır. Uzmanlara göre, flurona varyantı mevsimsel grip ve coronavirus hastalığının belirtilerini göstermektedir. Dünyaya hızla yayılmaya devam eden Flurona yeni varyantının nasıl tedavi edileceği, ne yapılması gerektiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Flurona nasıl tedavi edilir? soruları internette sık sık araştırılıyor. yeni çıkan bu varyant için geliştirilmiş spesifik bir tedavisi şu an için yoktur. Bu nedenle, coronavirus veya grip semptomları gösteriyorsanız ve kendinizi hasta hissediyorsanız, test yaptırarak sizin için uygun tedaviyi olmanız gerekmektedir. Aşıların önemini vurgulamak gerekmektedir. Diğer varyantlarda olduğu gibi aşılar flurona varyantı için de aynı ölçüde önemlidir.

flurona varyantı nedir flurona varyantı türkiyede var mı flurona varyantı belirtileri nelerdir