On binlerce kişiye SGK'dan uyarı geldi: Bunu yapanın maaşı kesiliyor, aman dikkat!

TAKİP ET

Sosyal güvenlik kurumundan on binlerce kişiye son dakika uyarısı geldi. Türkiye'de emekli maaşı olan ancak yurtdışında çalışmaya başlayan vatandaşlar bundan sonra SGK tarafından incelenecek. Üstelik yapılan incelemenin sonucuna göre maaşlar kesilebilir.

Reklam
Reklam

On binlerce kişiye SGK’dan uyarı geldi: Bunu yapanın maaşı kesiliyor, aman dikkat! SGK son dakika uyarısı ile on binlerce kişiye adeta gözdağı verdi. Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de emekli maaş alan ancak yurtdışında çalışmaya başlayan vatandaşların incelemeye alındığı bildirildi. Sosyal güvenlik kurumu, yapılan inceleme de haksız ödeme aldığı tespit edilen kişilerin aylıklarının kesileceğini belirtirken söz konusu durum değişikliğinin bir ay içinde kuruma bildirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yurtdışında çalışmaya başlayan emeklilerin kuruma bildirim yapmaması halinde kısıtlı ve kusurlu davranışta bulunduğunun kabul edileceği ifade edildi.

SGK son dakika açıklaması! Sosyal güvenlik kurumu yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye’de emekli maaş aldığı halde yurtdışına çıkan ve çalışmaya başlayan Türk vatandaşlarının inceleme altına alındığını bildirdi. Yapılan incelemede haksız ödeme aldığı belirlenen kişilerin aylıklarının kesileceği belirtilirken yurtdışında çalışan vatandaşların bir ay içinde kuruma bildirim yapmaları gerektiği vurgulandı. Kuruma bildirim yapmayan vatandaşların ise kısıtlı ve kusurlu bir davranışta bulunduğu kabul edilerek maaşları kesilecek.
 

Maaşınız kesilebilir

Sosyal güvenlik kurumu tarafından yurtdışında çalışmaya başlayan vatandaşlara bazı uyarılarda yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
Sosyal güvenlik kurumuna verilen belgelerin gerçeğe aykırı olması,
Bir ay içinde durum değişikliğinin SGK’ya bildirilmemesi,
Kişinin sahte belge ve bilgilerle ödeneklerden ve sağlık hizmetlerinden yararlanması ya da aylık bağlatması,
Sahte hizmet belgesi ile aylık bağlatması,
Gelir ve aylıkların boşanma sebebiyle bağlanması halinde eşiyle fiilen birlikte yaşamaya devam etmesi,
Gelir ve aylıkların kesilmesine yol açacak durumun ortaya çıkması ancak bu durumun sosyal güvenlik kurumuna bildirilmemesi,
Sigortalılar ya da gelir ve aylık alanlara yapılan ödemelerden yararlanan kişilerin hak sahipliğinin sona ermesi

Bir ay içinde bildirim yapılması gerekiyor

Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan bilgilendirmede yukarıda sayılan sebepler nedeniyle haksız ödeme alan vatandaşların kuruma bir ay içinde bildirim yapması gerekiyor. Sosyal güvenlik kurumuna bir ay içerisinde bildirim yapılmaması halinde maaşların kesileceği öğrenildi. SGK, şu anda yurtdışında çalışan ancak Türkiye’de emekli maaş alan tüm vatandaşları mercek altına almış durumda. Yapılan incelemeler sonucunda hala bildirim yapmamış olan vatandaşların Türkiye’den aldıkları emekli maaşı kesilebilir. Sosyal güvenlik kurumu bu konuda yayınladığı uyarıda bir ay süreyi geçmeyenlerin hemen bildirim yapması gerektiğini vurguladı.