Onbinler merakla bekliyordu! 2022 PTT personel alımı başvuru formu erişime açıldı! Kadrolar peş peşe belli oldu

TAKİP ET

2022 PTT personel alımı bağlamında son dakika açıklaması geldi. Bu anlamda PTT binlerce personel alımı yapacak. Büro ve gişe memuru, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis belli başlı kadrolar olmaktadır. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı müracaat formu

Reklam
Reklam

Resmi Gazete’de PTT personel alımları amacıyla mevzuat değişikliğinin sonrasında sonra gözler resmi açıklamalara çevrilmişti. İlk açıklama yapıldı ve PTT personel alımı yapılacak branş, birim ve iştiraklere dair detaylar ortaya çıkmış durumda. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 PTT personel alımı müracaat formu
 

PTT'DEN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI 


Onbinler merakla bekliyordu! 2022 PTT personel alımı başvuru formu erişime açıldı! Kadrolar peş peşe belli oldu... PTT sen genel başkanı Halit Büyük açıklamasında ciddi sayıda personel alımı açığını belirtti. Genellikle son 4 yıldır oldukça fazla vatandaşın emekli olarak kurumdan ayrıldığını ve yeni alımların da yapılmadığını kaydetti.  Taşeron düzeneğinin de sonlanmasından ötürü iş yükünün had safhada bulunduğuna ifade etti. 2018'de son atamanın yapıldığı ve dört yıldir yayımlanmayan ilanın bundan sonra bir mecburiyet bulunduğu söylendi. Yapılan bildirimde PTT’nin  bu yıl itibarıyla bundan sonra dört yıldir yapılmayan başvurulardın alınmasının ve ciddi bir sayının açıklanmasının luzumluluğuna yer verildi.


 

İşte PTT'ye alım yapılacak o birimler...


PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş'ye personel alımı yapılacak

PTT Anadolu Lojistik A.Ş'ye personel alımı yapılacak

PTTEM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler A.Ş'ye personel alımı yapılacak

PTT Para Lojistik ve Özel Emniyet Hizmetleri A.Ş'ye personel alımı yapılacak

Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş'ye personel alımı yapılacak

Postacı alımı yapılacak

Gişe personeli alımı yapılacak

Şoför alımı yapılacak

Güvenlik personeli alımı yapılacak

Temizlik personeli alımı yapılacak


 

PTT İŞ BAŞVURUSU YAPMA YOLLARI


PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi internet sitesi üzerinden iş müracaat formunu doldurabilirler ve formu dolduran vatandaşlar mülakatın sonrasında sözlü ve yazılı imtihana tabi tutulabilir ve imtihan sonuçlarına göre iş müracaatları onaylanabilir.

Şu anda açık pozisyon bulunmamaktadır. Yeni pozisyonlar açıldığında bu sayfadan müracaat yapabilirsiniz.

2022 PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ


PTT KARGO ÇALIŞANI OLMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR 


PTT İş Başvurusu lüzumlu şartları taşıyan vatandaşlar kurumların uygulayacağı imtihan ya da mülakatlara katılarak başarılı sayılması durumunda işe alınmaktadır. PTT ise her yıl kendi internet sitesinde yâda alakalı değişik sitelerinde alım yapılacak personel miktarını bildirerek vatandaşlar amacıyla bir istihdam yaratmaktadır.


 

PTT NEDİR?


PTT, 170 senesi aşan geçmişi ile Türkiye’nin en köklü devlet kurumlarından biridir. Günümüzde çoğu alanda hizmet veren bir anonim şirkete dönüştürülmüştür.

PTT, yani Posta ve Telgraf Teşkilatı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı genel müdürlük civarında bir devlet kurumudur. Türkiye’nin posta teşkilatı olan PTT’yi internet ve akıllı telefonlar buluş edilmeden evvel mektuplarla, ankesörlü ve jetonlu telefonlarla, telgraflarla tanıyoruz. Teknolojideki ilerlemelere paralel olarak içeriğinde büyük farklılıklar yaşanan PTT, 2013 senesinde anonim şirket durumuna getirildi. Makalemize PTT ile alakalı çoğu bulguyu bulabilirsiniz.