One UI Watch 4.5 klavye, çift SIM desteği ve erişilebilirlik özellikleriyle üçüncü çeyrekte geliyor

TAKİP ET

Samsung, One UI Watch 4.5 güncellemesini Galaxy Watch4 ve Watch4 Classic'e sunmaya neredeyse hazır. Google Wear OS 3.5'e dayanmaktadır (bu aynı zamanda merak ediyorsanız, eski Tizen tabanlı Galaxy Saatlerinin anlamadığı anlamına gelir). Bu yazılım aynı zamanda 'yaklaşan Galaxy Watch Series', ipucu üzerinde de çalışacak.

Reklam
Reklam

Yeni sürüm, saatlerin iletişim becerilerini geliştirecek. Daha önce yazma ve ses girişi için Gboard kurulumu yapılabiliyordu, şimdi Samsung yeni bir klavye hazırladı. Kaydırarak giriş, el yazısı tanıma ve ses dikte etmeyi destekler. Kullanıcılar, giriş yöntemleri arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecekler, örneğin, görgü tanıkları varsa kaydırmak daha fazla gizlilik sağlar.

Yeni QWERTY klavye, kaydırarak giriş, dikte ve el yazısı tanıma arasında geçiş yapabilir

Ek olarak, Galaxy Watch'ınız çift SIM'li bir Galaxy telefonla eşleştirilmişse, saatten arama yaparken hangi SIM'in kullanılacağını seçebilirsiniz ("Her zaman sor" seçeneği de vardır). Bunun eSIM'li saatler için değil, telefonla arama yapmak için olduğunu unutmayın.

One UI Watch 4.5, yeni erişilebilirlik özellikleri de ekleyecektir . Belirli renkleri ayırt etmekte zorlanan kullanıcılar, ekran tonunu ayarlayabilecek ve kontrastı artırabilecek. Ek olarak, saydamlığı ve bulanıklaştırma efektlerini azaltabilecek ve animasyonları kaldırabilecekler. Saate bağlı bir Bluetooth kulaklığınız varsa, tek kulağınızla işitme sorunu yaşamanız durumunda sol/sağ ses dengesini ayarlayabileceksiniz.

Görme veya işitme ile ilgili sorunlarınız varsa ekran ve ses ayarlanabilir Görme veya işitme ile ilgili sorunlarınız varsa ekran ve ses ayarlanabilir

Görme veya işitme ile ilgili sorunlarınız varsa ekran ve ses ayarlanabilir

Yeni yazılım aynı zamanda işleri yavaşlatmanıza da izin veriyor; örneğin, dokunma süresini ayarlamak için bir ayar ve tekrarlanan dokunuşları yok saymak için bir seçenek var. Bunun da ötesinde, ekranda kısa süreliğine görünen işlevler (örneğin ses seviyesi ve bildirim ekranları) daha uzun süre kullanımda kalacak şekilde yapılabilir. Erişilebilirlik seçeneklerinin tümü uygun bir menü aracılığıyla sunulacaktır. Ana Ekran düğmesi, en sık kullandığınız özellikleri çift dokunma veya uzun dokunma ile başlatacak şekilde ayarlanabilir.

Dokunma süresini ayarlama Ana Sayfa düğmesi en sık kullanılan özellikleri tetikleyebilir

Samsung ayrıca kişiselleştirme özelliklerini de geliştirdi. Yeni Favoriler listesi, kolay erişim için en iyi saat kadranlarını eklemenize izin verir ve güzel bir numara vardır - aynı saat kadranını yalnızca farklı bir tema ve farklı bir dizi komplikasyonla birden çok kez ekleyebilirsiniz.

One UI Watch 4.5 güncellemesi, Temmuz-Eylül çeyreğinde Galaxy Watch4 serisine sunulacak. Bu, tüm yeni özelliklerin kapsamlı bir listesi değil, bu arada, Samsung'un kolunda, zamanı gelince ortaya çıkacak başka iyileştirmeler var.