Onur belgesi nedir? Onur Belgesi nasıl alınır, şartları nelerdir?

TAKİP ET

21 Ocak 2022 günü itibariyle yarıyıl tatili başlıyor! Öğrenciler karnelerini ve başarı belgelerini alarak sömestr tatiline giriş yapıyor. Bu başarı belgeleri arasında Onur Belgesi de yer almakta. Onur Belgesinin kimlere verildiğine ve şartlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Birçok öğrenci aylar boyunca gösterdikleri çabaların ve çalışmaların ardından bugün karnelerini ve başarı belgelerini alarak tatile giriyor. Yarıyıl tatili bugün itibariyle başlıyor! Birçok çocuk çabalarının ardından takdir ve teşekkür belgelerinin yanı sıra Onur Belgesinin de sahibi oluyor. Peki, Onur Belgesi nedir? Onur Belgesi nasıl elde edilir? Onur Belgesini kimler alabilir?

Onur Belgesi şartları
Birçok öğrencinin almaya hak kazandığı Onur Belgesi ne anlama gelmektedir? Onur Belgesine sahip olmanın şartları nelerdir? Öğrencilerin Onur Belgesi alabilmeleri için çeşitli konularda kendilerini geliştirmiş olmaları gerekmektedir. Onur Belgesi görgü kurallarına önem veren, trafik kurallarına uymakta olan, bilişim araçlarını başarılı bir şekilde kullanabilen, çevresinde yer alan kişilere örnek olacak davranışlarda bulunan öğrencilere verilmektedir. Onur Belgesi, Teşekkür Belgesi ve Takdir Belgesinin yanında bu şartlara uyan öğrencilere verilmektedir. Onur Belgesi alabilmek için Takdir veya Teşekkür Belgesi kazanmış olmak zorunlu değildir, öğrenci bitek Onur Belgesine de layık görülebilmektedir. Onur Belgesinin şartları Resmi Gazete’ye göre şu şekilde;

(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan;
a) Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,
b) Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak,
yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,
c) Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,
ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,
d) Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,
e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,
f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,
g) Yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak,
gibi davranışlarından en az birini gösterenler, öğretmenler ve onur kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın onur belgesi ile ödüllendirilir.
(2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

 

onur belgesi nasıl alınır onur belgesi şartları onur belgesi nasıl elde edilir onur belgesi nedir