Ordu'da 2 günlük bebeğini öldürüp bahçeye gömen cani annenin ifadesi ortaya çıktı

TAKİP ET

Ordu Altınordu ilçesinde 2 günlük bebeğini öldürerek Fındık bahçesine gömen Bilge Çapa tutuklandı. Bilge Çapa'nın mahkemede verdiği ifadede ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Ordu'nun Altınordu ilçesinde meydana gelen kan donduran olay da Bilge Çapa isimli 26 yaşındaki kadın 2 günlük kız bebeğini Fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Cani annenin mahkemede verdiği ifadede ortaya çıktı.

23 gün boyunca çatıda saklamış

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Karşıyaka Mahallesi 933 Sokak ta 6 Ekim tarihinde meydana gelen olay kan dondurdu. Alınan bilgiye göre Bilge Çapa isimli 26 yaşındaki kadın 12 Eylül'de kız çocuğunu Dünyaya getirdi. Ancak bebeğin rutin kontrollerini yaptırması için Aile Hekimliği'ne çağırılan Bilge Çapa polise giderek bebeği için kayıp ihbarında bulundu.

Annenin kayıp başvurusu üzerine polis ekipleri çalışma başlattı ancak bebekle ilgili bir iz bulunamadı. Bunun üzerine 26 yaşındaki anne gözaltına alındı. Sorguya alınan anne bebeğini öldürdüğünü itiraf etti. Bebeğini öldürdükten sonra Fındık bahçesine gördüğünü söyleyen kadının ifadesi üzerine polis ekipleri bahçede arama yaptı. Yapılan aramalar sonucunda 2 günlük kız bebek bulundu. Emniyete yapılan işlemlerin ardından camiye anne adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Bilge Çapa tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı

Mahkemede verdiği ifadede ortaya çıkan Bilge Çapa, bir kafede çalıştığı sırada S.Ö. ile tanıştığını söyledi. Bu ilişkiden 4 ay sonra hamile olduğunu anlayan Bilge Çapa korktuğu için kimseye söyleyemediğini dile getirdi. Ordu doğum hastanesinde 12 Eylül tarihinde kız bebeğini dünyaya getirdiğini söyleyen Çapa, “Bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Bebeğimi alarak ailemden ayrı yaşadığım evime götürdüm. Bebeğim ağladığı için, aç olduğunu düşünerek, emzirmeye başladım. 14 Eylül'de göğsümde emzirdiğim sırada uyuyakalmışım. Sabah uyandığımda bebeğin üstünde yattığımı fark ettim. Baktığımda nefes almıyordu ve hareketsiz yatıyordu. Öldüğünü anladım. Ne yapacağımı bilemedim. O panikle bebeği evimin çatısına sakladım" dedi.