Orman Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman gerçekleşecek? OGM, orman mühendisi alımı şartları nelerdir?

TAKİP ET

2022 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü, sınavla 22 orman mühendisi alacak. Orman Genel Müdürlüğü yapacağı personel alımı için Resmi Gazete'ye ilan verdi. Verilen ilanda personel alımının ne zaman gerçekleşeceğini ve şartların neler olduğu belirtildi. Orman Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman gerçekleşecek? OGM, orman mühendisi alımı şartları nelerdir?

Reklam
Reklam

Orman Genel Müdürlüğü, 2022 yılında personel alımı gerçekleştireceğini Resmi Gazete’ye vermiş olduğu ilanla duyurdu. Orman Genel Müdürlüğü bünyesine, yapacağı sınavla 22 orman mühendisi alacak. 

2022 Orman Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman gerçekleşecek? 

Orman Genel Müdürlüğü’nde işe girmek isteyen adaylar, 24 Aralık 2021 ve 5 Ocak 2022 tarihleri arasında https://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresine girerek e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecektir. Şahsen, posta ya da dilekçe gibi yöntemlerle yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. 

Orman mühendisi alımı şartları nelerdir? 

Adaylarda, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (2020-KPSSP3) en az 70 puan almış olma ve yükseköğrenim kurumlarının orman mühendisliği lisans bölümlerinden mezuniyet şartı aranmaktadır. 

Adaylara yapılacak tüm tebligat ve duyurular "www.ogm.gov.tr" intenet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. 

2020-KPSSP3 puanı en yüksek adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu, her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. 

Her aday, tercih sıralaması ve 2020-KPSSP3 puanı dikkate alınarak sadece bir ilin uygulama sınav listesinde yer alabilecektir. 

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sınava katılacakları yer ve saati 15 Ocak 2022'ye kadar  intenet adresinden "www.ogm.gov.tr" veya "https://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/" adresinden öğrenilebilecektir. 

Orman Genel Müdürlüğü’nde işe alınacaklar adaylar; Antalya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, İzmir, Manisa ve Muğla'da görevlendirilecektir.

OGM orman genel müdürlüğü OGM personel alımı orman genel müdürlüğü personel alımı OGM personel alımı ne zaman OGM personel alım şartları orman mühendisi