Ormanlara girişler yasaklandı! 81 il Valiliği'ne yeni genelge

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yeni genelge ile önümüzdeki günlerde artması beklenen sıcaklıklar sebebiyle ormanlara girişlerin yasaklandığını belirtti. Son dönemde artan orman yangınları ile mücadele sürerken İçişleri Bakanlığı'ndan da ormanlarla ilgili yeni bir karar geldi. Bakanlık, ormanlara girişlerin yasaklandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yeni genelge ile önümüzdeki günlerde artması beklenen sıcaklıklar sebebiyle ormanlara girişlerin yasaklandığını belirtti. Son dönemde artan orman yangınları ile mücadele sürerken İçişleri Bakanlığı’ndan da ormanlarla ilgili yeni bir karar geldi. Bakanlık, ormanlara girişlerin yasaklandığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde artacak olan sıcaklıklar sebebiyle önlem alan Bakanlık, 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile Ağustos ayının sonuna kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. İşte İçişleri Bakanlığı’nın ormanlarla ilgili kararı ve orman yasaklarıyla ilgili tüm detaylar…

31 Ağustos’a Kadar Yasaklandı

Önümüzdeki günlerde artması beklenen sıcaklıklara karşı uyarılar peş peşe gelirken İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilin valiliğine yeni bir genelge gönderildi.  ‘Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler’ başlıklı genelge kapsamında artması beklenen sıcaklıklar sebebiyle önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde orman yangını sirkinin artabileceği belirtildi. Bu kapsamda orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve ormanlık alana girişler 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklandı.

Havai Fişek Yasak

Öte yandan Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılması ve çadır kurulması da yasaklandı. Yine ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına sebep olabilecek havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına da izin verilmeyecek.

Tedbirler Artırıldı

Sıcaklıkların artmasıyla başlayan orman yangınlarıyla mücadele sürerken önümüzdeki günlerde beklenen yoğun sıcaklıklarla meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı tedbirler alınıyor. Bu kapsamda muhtemel orman yangınında etkilenebilecek özel tedbir alınması gereken yerleşim yerleri ile kritik yapı, fabrika, depo ve benzeri etkilenebilecek alanlar belirlenecek ve söz konusu alanların yetkilisine gerekli bilgilendirmeler ve uyarılar yapılacak. Yine toplumsal ve bireysel tedbirler konusunda da halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Devriye zamanları sıklaştırılacak, orman alanlarındaki drone, KGYS ve benzeri vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetleri de artırılacak.