Oruç tutmak sindirimi ve bağırsakları nasıl etkiler?

TAKİP ET

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oruç ibadetine karşı çeşitli sorular vatandaşın aklına geliyor. İnternet üzerinden araştırma yapanlar bazı konuların netleşmesini istiyor. Bizde siz kıymetli okuyucularımız için orucun sindirimi ve bağırsakları nasıl etkiler? Hep birlikte haberimize bakalım.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, oruç ibadeti için çeşitli düşünceler akla geliyor. İntenet aramalarında en sık aranan konulardan biri olan oruç tutmak sindirim ve bağırsakları nasıl etkiler konusuna sizler için aydınlık getiriyoruz.

Özellikle beslenme hakkında yanlış bilinenler vardır. Çok yemek her zaman iyi olarak nitelendirilse de aslında vücut için en sağlıksızıdır. Bu yüzden sağlıklı ve dengeli beslenmek yaşam kalitesini daha çok artırır.

Yemek yemek vücudu yorabilir, yediğiniz besinlerle de alakalı bir durumdur.  Yemek sonrası sindirim sisteminde hareketlilik olur. 

Bu şekilde devamlı yeme döngüsüyle çalışan mideyi az da olsa bir rahatlatma ve dinlendirme gereği duyulur. Arınma, temizlenme, dinlendirme ve az yemekle bu sağlanır. Bu normal zamanda insanların yapacağı bir eylem değildir. Bu ,badet bağlamında Cenabı Allah, 11 ay hiç durmadan yorulan mideyi dinlendirmenin maneviyat açısından da en sağlıklı yönüdür. Fizyolojik şekilde dinlenerek midemiz kendine gelir. 

orucun sindirim sistemine faydaları