Oruç tutmak vücutta ne gibi etkiler bırakıyor?

TAKİP ET

Müslüman alemi için Ramazan ayının yaklaşmasıyla oruç tutma ibadeti başlayacak. Peki oruç tutmanın vücuda herhangi bir zararı var mı? Vücutta ne gibi etkiler bırakıyor? Siz değerli okuyucularımız için araştırdık ve haberimizde veriyoruz.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının başlamasına sayılı gün kalmasıyla birlikte Müslüman alemi için oruç tutma ibaetini sizler için vücuttaki etkilerini araştırdık.

Orucu vücut için yorucu bir açlık eylemi olarak düşünmemek lazım. Vücut hem manevi olarak arınıyor hemde bir süreliğine mide dinlenmiş oluyor. İbadet açısından ele alacağız. Kış aylarında oruçluysak tahmini 12-15 saat aç ve susuz kalma yaşanırken, yaz aylarında oruçlu iken 16-17 saate kadar aç ve susuz kalabiliyoruz. İnsandan insana bu dayanma süresi değişse de vücudun 60-70 gün kadar açlığa dayanıklılığı uzmanlarca kanıtlanmıştır. Ayrıca bu bir ibadet bunu ibadet olarak düşündüğümüz zaman herhangi bir sıkıntı olmaz. Oruç tutmak için kişi sahur yemeğini ihmal etmemeli, sahura kalkmanın yeri Ramazan ayında farklıdır. 

Ramazan'ın ilk günleri biraz bünye açısından zayıf ve halsiz düşülse de bünya zamanla bu duruma alışıyor. 

oruç tutmanın vücuda etkileri