Oruç zayıflatır mı?

TAKİP ET

Mübarek ayın yaklaşmasıyla birlikte, vatandaş hazırlık yapmaya başladı. Çarşı pazar ramazan alışveriş şenliğiyle şenlenirken pandemi dolayısıyla birçok kısıtlama tekrar geldi. Ramazanda oruç tutarak zayıflanabileceği yönünde düşünceler olması sebebiyle bizde siz kıymetli okuyucularımız için araştırdık. Buyurun haberimize!

Reklam
Reklam

Vücuda zarar veren en temel şeylerin başında tamamen doymaktır, üzerine daha çok yemektir. Teknoloji çağında ölümlerin çoğu obeziteden kaynaklanmaktadır. Fazla yemek kalp ve damar hastalıklarına işaret ederken, şişmanlatarak vücut formunu bozar.

Orucun bu saydıklarımızla ilgisi yok gibi düşünülebilir. Devamlı yemek yedikçe sindirimdeki enzimlerin artmasıyla hormonlar sağlanır. Bunun sonucunda yedikçe daha çok yeme hissiyatı eklenir. Bu gidişata oruçla dur diyebilmek mümkündür. Hatta Ramazan ayı haricinde bilinen aralıklı oruç diyetleri vardır. Demek ki oruç mideyi dinlendirir ve sağlıklı yaşamaya adım attırır. Ramazan ayında kurduğumuz düzen az yemekle, sene içine yaydığımız zaman herhangi bir sağlık sorunu oluşmayacaktır. Yaşanabilecek bazı sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz.

Oruçlu olduğunuz müddetçe, kandaki varolan yağlar kullanılır. Ramazan ayı boyunca bunlar dengelenir. Her şeylerin fazla tehlikesinden arınmış olur. Oruçlu insanların gözlemlenerek varılan bir sonuçtur. 

Emredilen oruç ibadeti, birçok sağlık şikayetine son getirir. Nefes aldırır, sağlıklı yaşama sürükler ve maneviyatı güçlendirir. En önemlisi, aç olan insanların durumunu idrak ettirir. Ebû Hureyre (r.a.)’dan rivayet edilen bir hadislerinde, Hz. Peygamber (s.a.s.) Efendimiz der ki;  “Oruç Tutun Ki Sıhhat Bulasınız.”

oruç zayıflatır mı aralıklı oruç zayıflatır mı oruç bağışıklığı zayıflatır mı oruç tutmak zayıflatır mı yorumlar su orucu zayıflatır mı