ÖSYM 2022 Sayıştay Eleme Sınavı hakkında açıklama! Sayıştay Eleme Sınavı başvuru bilgileri kılavuzu

TAKİP ET

Sayıştay Başkanlığı, memur alımlarıyla ilgili başvuruları başlattı. ÖSYM'den Sayıştay Eleme Sınavı tarihleri ve kılavuzu resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Sayıştay Başkanlığı, Sayıştay Denetçi Yardımcısı Eleme Sınavı ne zaman yapılacak? Başvuruların adaylar tarafından belirtilen tarihlerde yapılması gerekiyor. İşte Sayıştay Eleme Sınavı'na dair tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Sayıştay Bakanlığı’nın memur alımı yapacağını duyurmasının ardından tarihler ve kılavuzdaki detaylar merak konusu oldu. ÖSYM, Sayıştay Başkanlığı memur alımı sınavı için tarihleri ve kılavuzu duyurdu. Bu açıklamalara göre; Sayıştay Başkanlığı, Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı gerçekleşecek. Sınava ilişkin detaylar ise 2022 – Sayıştay Eleme Sınavı kılavuzunda yer alıyor.
2022 Sayıştay Eleme Sınavı’na dair detaylar ÖSYM’den duyuruldu
ÖSYM, sınava girecek adayların beklediği Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı’na dair tüm detayları duyurdu. Açıklamaya göre Sayıştay Başkanlığı, Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı’nı 02 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirecek. Sayıştay Eleme Sınavı’na adaylar başvurularını 18 Mayıs – 26 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapacak.
2022 Sayıştay Denetçi Adaylığı Eleme Sınavı başvuruları nasıl yapılacak?
Sınava girmek isteyen adayların başvurularını elektronik ortamdan, ÖSYM Başvuru Merkezi üzerinden ya da bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM resmi sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden yapması gerekmektedir.

Sınavla alakalı olan ayrıntılı bilgiler 2022 – Sayıştay Eleme Sınavı kılavuzunda yer almaktadır. Sınava başvuran adayların kılavuzdaki bilgileri detaylı olarak incelemesi gerekmektedir.
Sayıştay Eleme Sınavı nedir?
Sayıştay Denetçisi, kanunlara ve anayasaya uygun olarak denetleme, inceleme ve raporlama görevlerini yerine getirmektedir. Sayıştay mensupları içinde başdenetçi, uzman denetçi, denetçi ve denetçi yardımcısı unvanları bulunmaktadır.
Sayıştay Denetçisi’nin görevleri içinde kamu idarelerinin hesap ve işlemlerini denetleyerek rapor olarak sunmak vardır. Yargı fonksiyonun bir parçası olarak yargılama sürecine ilişkin raporları hazırlamakta ve görüşüleceği yerlerde hazır bulunmak, Sayıştay mevzuatında Başkanlıkça kendisine tevdi edilen diğer işleri de yürütmek vardır. Sayıştay Denetçileri verilen görevlerini, uluslararası standartlara ve mevzuata uygun olarak yerine getirmelidirler.