ÖSYM e-KPSS sonuçlarını açıkladı! E-KPSS sorgulama sonuçları ekranı…

TAKİP ET

EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden EKPSS sonuçlarına bakabilirsiniz. ÖSYM sonuç.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile girip EKPSS sonuçlarınıza erişebilirsiniz.

Reklam
Reklam

EKPSS 24 Nisan 2022 tarihinde uygulanmıştı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı değerlendirmesi işlemleri tamamlandı. Sınava katılan kamu personeli adayları EKPSS sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç sayfasından görüntüleyebilecek.
EKPSS tercih sonuçlarına nasıl bakılır?
Sonuçlar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden kontrol edilebiliyor. Bunun için https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine girmeniz yeterlidir. Ardından sonuca erişmek için T.C. kimlik numaranızı ve kendi belirlemiş olduğunuz şifreyi girmeniz yeterli olacaktır.

EKPPS soru ve cevap kağıtlarını kontrol edebilirsiniz
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022-EKPSS) 24 Nisan 2022 tarihinde uygulandı. Adayların cevap kağıtlarını ve soruları görebilmesi için bugünden itibaren ÖSYM, https://ais.osym.gov.tr adresinde soruları ve cevap kağıtlarını erişime açmıştır. Bugün 15.15’den itibaren 10 gün boyunca isteyen adaylar soruların ve cevap kağıtlarının kontrollerini yapabilirler.



ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine girerek adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girerek ‘Cevap Kağıdı Görüntüleme’ ekranından sınavda kullandıkları cevap kağıdını görüntüleyebilir, işaretlemelerini kontrol edebilirler. Ek olarak sınava girenler cevaplarının ve cevap anahtarlarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarına tıkladıklarında yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve doğru şık ile kendi verdikleri cevabı görebilirler. Sorular, sınava giren kişilerin sınav esnasında kullandığı soru ve seçenek dizimine göre açılmaktadır. Sayfada, toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla beraber ham puanlarda görülmektedir.

EKPSS nedir?
EKPSS, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak açılmaktadır. Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik kapsamında ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) hükümlerine göre ÖSYM’nin düzenlediği bir sınavdır. Başvuru, sınavın uygulanması, sınav sonuçlarının değerlendirmesi süreçlerini kapsamaktadır. Bu süreç ÖSYM tarafından kontrol edilmektedir.