ÖSYM 'ye dilekçe nasıl yazılır? ÖSYM dilekçe örneği

TAKİP ET

ÖSYM dilekçe örnekleri herkes tarafından araştırılmaktadır. Sınav sonucuna itiraz etmek için veya baka bir sebepten dolayı ÖSYM 'ye dilekçe yazmak isteyenler bu dilekçenin nasıl yazılacağını araştırma içerisine koyulmuştur. Bizde bu haberimizin içeriğinde siler için ÖSYM 'ye dilekçe nasıl yazılır? sorusunu yanıtlayacağız ve gerekli olan adres bilgilerini paylaşacağız..

Reklam
Reklam


ÖSYM tarafından her sınav öncesinde yayınlanan kılavuzda ÖSYM dileke örnekleri yer almaktadır. Öğrenciler için yayınlanan sınav başvuru kılavuzlarının en alt kısmında Genel Amaçlı Dilekçe yer almaktadır. Bu dilekçenin nasıl ve ne şekilde soldurulacağı ile kullanım sebepleri de ÖSYM tarafından kılavuzun içerisine eklenmektedir. ÖSYM bünyesinde belli periyotlar ile sınavlar yapmaktadır ve bu yapılan sınavların başvuru kabul ettikleri dönemleri ile sınav sonuçlarının açıklandıktan hemen sonrasında gelen süreç içinde herhangi bir sorun olduğu kanaatine varan adaylar bu durumu ÖSYM dilekçesi ile beraber bildirimde bulunma hakkına sahiptirler. ÖSYM dilekçesi nasıl yazılır şeklinde ki araştırmlarda adayların ÖSYM dilekçesi için başvuru yaptıklarını kanıtlamaktadır. Dilekçenin başka bir adı da Genel Amaçlı Dilekçe olarak geçmektedir.

Genel amaçlı dilekçe örneği nasıldır?
ÖSYM tarafından yayınlanan sınav başvuru kılavuzlarının içinde genel amaçlı dilekçe ile ilgili olarak adaylar ile paylaşılan bilgiler şu şekildedir;
* Adayların ÖSYM ile yaptıkları her türlü yazışmalarda ÖSYM genel amaçlı dilekçe örneğinin kullanılması gerekmektedir. Adayların bu dilekçede ne istediklerini açık ve net bir dil ile ifade edebilmeleri ve dilekçenin de işleme konulabimesi için gereken kriterlerin arasındadır. Paylaşılan bu dilekçe örneği üzerinde ki tüm bilgi kısımlarının ise eksiksiz olarak doldurulmuş olması zorunludur ve bu kısımların adaylar tarafından doldurulmamış olması halinde ise yazılan dilekçeler hiçbir şekilde işleme alınmamaktadır. 
* Adayların yazdıkları dilekçenin aslını ise bizzat olarak ÖSYM 'ye uaştırmış olmaları gerekmektedir. Faks yolu kullanılarak ulaştırılan dilekçeler ise hiçbir şekilde ÖSYM tarafından işleme alınmayacaktır ve bilgi güvenliğinin artıtılması amacı ile de yazılan dilekçelerde evrak referans numarasının belirtilmesi uygulaması da geerli olmaya başlamıştır. 
* Evrak referans numarası ise ÖSYM 'nin '' https://ais.osym.gov.tr '' adlı resmi internet adresi üzerinden ilgili adayın T.C. kimlik numarası ve şifresi ile edinilebilmektedir. ÖSYM genel amaçlı dilekçe örneğinin doldurulmuş bir şekilde teslim edildikten hemen sonra ise dilekçe içeriklerine göre ÖSYM tarafından adaylara gerekli olan cevaplandırma işlemleri yapılmaktadır.  

ÖSYM genel amaçlı dilekçenin yazılması gereken konular nelerdir?
Adayarın ÖSYM 'ye yapmış oldukları başvurular veya sınav sonrasında ki süreçlerde genel amaçlı dilekçe örneğini '' ÖSYM genel amaçlı dilekçe adresine '' iletmeleri gerekiyor. ÖSYM, adaylardan sadece aşağıda belirtilen konular dahilinde dilekçe kabul etmektedir. Bu konular ise şu şekildedir;
* Yerleştirme sonuçları / sınav sonuçlarının incelenmesi için talep
* ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi 'nde yer alan fotoğrafın değiştirilmesi için talep
* Engelli olan adayların söz konusu olan engel durumlarını ve sağlık raporlarını belirtip sınava girme talebi
* Yabancı uyruklu olan adayların uyruk bilgilerinde oluşan değişikliğin bildirilmesi için talep
Yukarıda yer alan maddeler ile belirtmi olduğumuz konular, ÖSYM dilekçe yazılmasında öncelik verilen konular arasındadır. ÖSYM dilekçe örneklerine aşağıda belrtmiş olduğumuz linkler üzerinden ulaşabilirisiniz.

ösym ösym genel amaçlı dilekçe örneği ösymye dilekçe nasıl yazılır