Otobüs bilet satışlarında ciddi düşüş var! Firmalar taksitli satışa başladı

TAKİP ET

Otobüs firmaları, Yaz aylarının gelmesi tatil sezonunun açılması ve okullarında tatil olması ile birlikte otobüs bileti satışlarında büyük artış bekliyordu. Ancak beklenen olmadı. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın otobüs biletlerine zam olarak yansıması ile birlikte satışlar ciddi anlamda düştü. Talep kaybı yaşayan bazı otobüs firmaları ise taksitle satışa başladı.

Reklam
Reklam

Okulların kapanması, tatil sezonunun açılması ile birlikte otobüs firmaları bilet satışlarında patlama bekliyordu. Ancak beklenen olmadı. Otobüs firmalarının bilet satışları hiç olmadığı kadar düştü. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Otobüs bileti taleplerinde ciddi bir düşüş olduğunu belirtirken artık bazı firmaların bankalar üzerinden taksitle otobüs bileti satışı yapmaya başladığını söyledi.
 

Sezon açıldı ama satış yok

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Artan akaryakıt fiyatlarının otobüs bileti fiyatlarına yansıdığını belirterek yolcu taşımacılığında maliyet artışının tüketiciye nasıl yansıdığı konusunda bilgiler verdi. Okulların kapanmasına, yaklaşan Kurban bayramına ve tatil sezonuna rağmen mevcut seferlerini zar zor doldurulduğunu belirten Yıldırım, beklenen büyük hareketliliğin olmadığını söyledi.
 

Taksitli otobüs bileti satışı başladı

Yıldırım, buna önlem olarak bazı firmaların bankalarla anlaşarak taksitli otobüs bileti satışı yapmaya başladığını söyledi. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın otobüs firmalarına zam yapmaya zorladığını belirten Yıldırım, Tek yön bir iki kişi biletinin 200 kilometre mesafede 150 lira civarında yükseldiğini 400 kilometre mesafede ise bilet fiyatlarının 350 ile 450 TL arasında değiştiğini belirtti. Fiyatlar arttıkça taleplerde ciddi bir azalma olduğunu belirten Yıldırım, birçok firmanın artır taksitli satış yöntemini kullanmaya başladığını ifade etti.
 

Fiyatlar günlük belirleniyor

Geçtiğimiz günlerde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle önlem almak zorunda kalan otobüs firmaları artık rezervasyon dönemini bitirmişti. Otobüs firmalarında bu sıralar fiyatlar günlük olarak belirleniyor. O nedenle firmalarda günlük satış yapmayı tercih ediyor.