Otobüs biletlerine zam! otobüslerde yeni fiyat ne oldu?

TAKİP ET

Şehirlerarası otobüs fiyatlarına % 100 oranında zam yapıldı. Peki İstanbul - Ankara arası otobüs bilet fiyatları ne kadar? İstanbul - Çanakkale arası otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? işte detaylar..

Reklam
Reklam

Şehirlerarası otobüs fiyatlarına % 100 oranında zam yapıldı. İstanbul - Ankara otobüs bilet fiyatları ne kadar? İstanbul - Çanakkale otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? Bütün şehirlerarası otobüs firmalarının zamlı bilet fiyatları belli oldu. Uçak biletleri otobüs biletlerinden daha ucuz hale geldi. Son zamanlarda artış yaşanan şehirlerarası otobüs bilet fiyatları nerede ise uçak biletlerine yetişti. İzmir ile İstanbul arası otobüs bilet fiyatı 220 TL iken şu anda uçak ile aynı yolculuk için ödenen bilet fiyatı ise yaklaşık olarak 230 TL 'den başlamaktadır. Artmakta olan otobüs bilet fiyatlarına ise vatandaşlar '' İnsanlar artık uçak yolculuklarını tercih etmeye başlar, böylesi hem daha konforlu hem de daha hızlı '' şeklinde yanıt veridiler.
Otobüs biletlerine büyük oranda zam yapıldı. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları uçak bilet fiyatlarını geride bıraktı. Pek çok otobüs firmas ise biletlere % 100 oranından fazla zam yaptı. Covid - 19 salgını sonrası şehirlerarası otobüs yolculuklarına getirilen kapasitelerin yarı oranında taşıma zorunluluğundan dolayı otobüslerin bilet fiyatları da iki kat yükselmiş oldu. Geçtiğimiz Mart aıyında kaldırılan % 50 koltuk sınırlamasının ardından yine de şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Tam aksine, şu ana kadar artmaya devam eden bilet fiyatları bazı şehirlerde uçak fiyatlarına yetişti.
Mesela; İzmir - Van arası yaplan otobüs bilet fiyatları 350 TL iken bir hafta öncesinden alınmış olan uçak bileti fiyatı ise 400 TL 'den başlamaktadır. Gerek artan maiyetler olsun gerek son dönemlerde yapılan akaryakıt zamları olsun, bütün bu koşullar neticesinde şehrlerarası otobüs bilet fiyatları yükseldi.

Hem daha hızlı hem de daha konforlu bir yoculuk!
Eskişehir 'de üniversite öğrencisi olan Aydın Öztürk, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına yapılan zam oranlarına tepki gösterdi. Eskişehir - Zonguldak arası otobüs bilet fiyatına 1 hafta içinde tam 20 TL zam getirildiğini belirten Öztürk, 
'' Benim memleketim Zonguldaktır. Ancak, ben burada yani Eskişehir 'de üniversite okumaktayım. Zonguldak ile Eskişehir arası pandemi dönemi öncesinde 70 TL 'ye gidip gelebiliyordum. Şimdi ise bu fiyat tam olarak 145 TL. Birden fiyatlara % 100 oranında zam getirilmesi çok garip bir durum. Kız arkadaşım var ve sürekli olarak o da gelip gidiyor. 1 hafta öncesinde buraya 70 TL 'ye gelebilirken şimdi ise 90 TL 'ye gelebilmekte. 1 hafta içinde artırılan bir zam oranı var ve 220 TL 'ye denk geliyor. Bu tam bir saçmalık yani. İnsanlar artık tabiki de yolculuk için uçakları tercih ederler çünkü hem çok daha konforlu hem de çok daha hızlı bir yolculuk yapmış olacaklar. '' şeklinde konuştu.

şehirlerarası otobüs fiyatlarına zam geldi otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? şehirlerarası yolculuk otobüs biletlerine zam