Otogarlarda bayram yoğunluğu başladı! Dönüş bileti fiyatları el yakıyor

TAKİP ET

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken 15 Temmuz tatilinin de eklenmesiyle birlikte bayram tatili 9 güne çıkmıştı. Bayram tatili öncesinde otogarlarda da yoğunluk Bugünden başladı. 15 Temmuz demokrasi otogarında tüm biletler tükenirken ek seferler açılmaya başlandı. Bayram için memleketine giden vatandaşlar ise bilet fiyatlarının pahalılığından şikayet etti. Birçok vatandaş ise Dönüş biletini alamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken memleketine ya da tatile gitmek isteyen vatandaşlar şimdiden yola çıkmaya başladı. Bugün 15 Temmuz demokrasi otogarında da yoğunluk vardı. 1 Temmuz’dan 18 Temmuz'a kadar ek seferler açıldığını belirten TOFED Başkanı Birol Özcan, Yine de en fazla 1400 otobüs çıktığını belirterek geçtiğimiz yıllara oranla akaryakıt fiyatları nedeniyle otobüs sayılarının düştüğünü söyledi.

Bayram için ek seferler açıldı

Kurban bayramında otogarlarda hareketlilik başlarken bayram nedeniyle açılan tüm seferler doldu. Otobüs firmaları ise bu sebeple yeni ek seferler açmaya başladı. Ancak giden otobüslerin boş dönmesinden şikayetçi olan Birol Özcan, artık yılda 5-6 defa giden bir ailenin tek sefer gitmeye başladığını dile getirdi. Bu sene kurban bayramı öncesinde en fazla 1435 çıktığını belirten Özcan, Eskiden 2500 otobüs çıktığını söyledi.

Dönüş bileti fiyatları el yakıyor

Diğer yandan vatandaşlarda otobüs fiyatlarını pahalılığından şikayet ediyor. Otobüs bileti fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar dönüş bileti alamamaktan da şikayetçi. Firmalar akaryakıt fiyatları nedeniyle erken bilet satışını geçtiğimiz günlerde durdurmuştu. Bu sebeple de vatandaşlar dönüş bileti bulmakta güçlük çektiklerini söylüyor. Ayrıca şu an Satışa çıkmış olan dönüş bileti fiyatlarının pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar da var.