Otomobil fiyatlarına yüzde 20 zam bekleniyor! Sadece enflasyon kaynaklı olarak yıl sonuna kadar büyük artış olacak!

TAKİP ET

Her geçen gün artan otomobil fiyatlarıyla ilgili yeni açıklamalar geliyor. Fiyatların yıl sonuna kadar büyük bir artışla zamlanacağı düşünülüyor. OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, yalnızca enflasyon kaynaklı olarak zammın yüzde 20'yi bulacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Pandemi sürecinde artan talep, üretim problemleri ve döviz artışı sebebiyle özellikle son 2 yıldır zamlanmaya devam eden otomobil sektörü, önümüzdeki günlerde aynı şekilde artmaya devam edecek gibi gözüküyor. Dövizin yanı sıra Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş sebebiyle oluşan hammadde problemi tüm dünyayı etkiliyor. Bugün otomobil fiyatlarına dair yeni bir açıklama da zamların gidişatını gözler önüne serdi.

OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) Başkanı Dr. Altuğ Erciş, Dünya Gazetesi için yaptığı açıklamada, yalnızca enflasyon kaynaklı olarak otomobil fiyatlarında büyük bir zammın beklendiğini açıkladı. Altuğ Erciş, otomobil fiyatları için beklenen zammı açıklarken, benzer durumun yedek parça fiyatlarında da paralel olacağı haberi geldi.

Kur artışı bu zamma dahil değil



OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, sadece enflasyon sebebiyle otomobil fiyatlarının bu yılın sonuna kadar zamlanacağını açıkladı. Zamların yaklaşık olarak yüzde 20’yi bulacağını belirtti. Otomobil piyasasında bahsedilen bu zammın yedek parça fiyatlarına geleceği de belirtildi.

OSS (Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği) Başkanı Ziya Özalp, maliyetlerin artmasıyla ilerleyen dönemlerde yedek parça alım fiyatının da artacağını söyledi. Ziya Özalp, açıklamasında otomobil sahibi olanların gecikmeden araç bakımlarını yapması gerektiğini de vurguladı.

Beklenene enflasyon zammının yanı sıra otomobil fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda küresel çapta oluşan sebeplerden zam konusu konuşulmuştu. Ziya Alp Gülan’ın yaptığı açıklamada fabrikadan çıkış yapan otomobillerinin maliyetlerinin en iyi ihtimalle yüzde 25 artacağı söylenmişti.