Otomobil sahibi olmak isteyenlere oh çektiren haber: Herkes sıfır km araçları MTV ve ÖTV ödemeden alacak! Son gün ise...

TAKİP ET

Konut kredisine devlet desteğinin gelmesinden sonra sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara da bayram ettiren bir haber geldi. Bu anlamda Herkes sıfır km araçları MTV ve ÖTV ödemeden alacak! Son gün verildi aman kaçırmayın

Reklam
Reklam

Ülkemizde artan enflasyon ve dolar kuru sonrasında sıfır KM otomobil fiyatları adeta elleri yakma seviyesine gelmişti. Öyle ki 300.000 TL altında sıfır araba bulmak imkansız hale geldi. Vatandaşların gözü MTV ve ÖTV indirimine çevrilmiş durumda. Bu bağlamda şanslı olanlar ise engelli vatandaşlar oldu. ÖTV indirimi kapsamında ulaşımlarını basitleştirmek amacıyla makul fiyatlı araba alabilecek olan engelli vatandaşların bu indirimden yararlanabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Haberimizde detayları verdik. 



 

Herkes sıfır km araçları MTV ve ÖTV ödemeden alacak! Son gün ise...


Sıfır km araba almak istediğimiz zaman  Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) engelli kişilerin otomobil alımlarında geçerli olmuyor. Bu bağlamda engelli olan vatandaşlara ve MTV ve ÖTV indirimi oldukça önemli. Otomobil tutarının üst limitini 550.000 TL olarak belirlemiş bulunuyor.

Bu bağlamdayüzde 80 ve üstünde engele sahip olan yurttaşların birinci, ikinci ve üçüncü derece yakınları otomobil  muafiyetinden yararlanabiliyorken; yüzde 35 ve üzeri engeli olan vatandaşlar belirli şartlar ve engeller kapsamında kendileri bu muafiyet ile otomobil satın alabiliyor. 


 

ÖTV indiriminden yararlanmak için bazı şartlar ve belgeler gerekir


ÖTV bağlamında alınan otomobillerin fiyatı nerdeyse yüzde 50 civarında fark yaratıyor. Örnek vermek gerekirse 500.000 TL civarında olan bir otomobil 250.000 TL'ye alınabiliyor. Burada vatandaşların engel durumları da beliryeliyici olmaktadır. Öncelikle bir hastanaye gidip sağlık raporu almak gerekir. Sağlık raporu sonrasında engel belgesi ve H sınıf ehliyet önem arz eder. Bu belgeleri hazır ettikten sonra yapılması gereken araba alınacak olan bayiye gitmektir. Bu durumdan engelli kişinin vasisi ya da birinci, ikinci ve üçüncü derece yakınları yararlanacaksa gene araca makul olan ehliyet sınıfına aracı kullanacak olan kişinin adına sahip olunması elzemdir.