Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? 2022 özel hastane muayene ve ameliyat ücretleri

TAKİP ET

Devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih eden vatandaşlar 2022 yılı özel hastane muayene ve tedavi ücretlerini merak ediyor. Peki özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Sağlık sorunları sebebiyle devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih eden insanlar özel hastanelerde ne kadarlık bir ücret karşılığında muayene veya ameliyat olabileceklerini merak ediyor. Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) belirlediği özel hastane muayene ve ameliyat ücretlerini 2022 yılı itibariyle ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki özel hastane muayene ücretleri ne kadar?
Özel Hastane Muayene Ücretleri Ne Kadar?
Özel hastanelerin muayene ücretleri kişinin sigortalı olup olmamasına göre değişiyor. Sigortalı bir kişinin 50 TL civarında bir muayene ücreti vermesi gerekirken sigortasız bir kişinin vermesi gereken rakam ise 100 TL’ye yükseliyor. Sigortalı kişilerin özel hastanelerde bölümlere göre vermesi gereken muayene ücretleri şu şekilde:
Kardiyoloji 73 TL,
Nöroloji 62 TL,
Göz Hastalıkları 50 TL,
Dermatoloji 54 TL,
Kulak Burun Boğaz 51 TL,
Ortopedi 51 TL
Fizik tedavi 54 TL
2022 Özel Hastane Muayene ve Ameliyat Ücretleri
Özel hastanelerde muayene veya ameliyat olmak isteyen kişi eğer bir sigorta kurumuna bağlı ise masrafının belirli bir kısmı SGK tarafından karşılanmaktadır. Fakat ameliyat olacak kişilerin yatak parasını da göz önünde bulundurarak karar vermesi onların yararına olacaktır. Öyle ki br kalça eklem protezi ameliyatı için 25 bin TL’lik bir rakam talep edilebiliyor. İşte fiyatlara göre yapılan ameliyatlar:
2.000 TL ile 3.000 TL Arası
- Açık prostat ameliyatı,
- Katarakt
- Lens implantasyonu,
- Dizdeki menisküsün onarımı
- Kapalı safra kesesi ameliyatı
- Açık safra kesesi ameliyatı
- Bademcik ameliyatı
1.000 TL ve Altı
hemoroid ameliyatı,
apandisit ameliyatı,
kısırlık tedavisi ameliyatı,
normal doğum,
geniz eti ameliyatı,
sezeryan doğum olarak 
Ek Ücreti Olmayan 
Kalp kapakçığı ameliyatı,
Koroner by-pass ameliyatı
Varis ameliyatı 
Özel hastanelerde muayene için alınan ücretler hastanenin donanımına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 80 TL ile 450 TL arasında bir ücret isteniyor. 

özel hastane muayene ameliyat özel hastane muayene ücretleri SGK