Özel okul zammı belli oldu! Milli Eğitim Bakanı az önce açıkladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Son Dakika özel okul zammı açıklaması. Yeni yılda özel okullara yapılacak olan zam belli oldu. Bakan Mahmut Özer az önce duyurdu.

Reklam
Reklam

Özel okul zammı 2023 belli oldu nokta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer az önce bir açıklama yaparak özel okul ücretlerini 2023'te yapılacak zam oranını duyurdu. Peki, özel okullara ne kadar zam geldi? 2023 özel okul zammı ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklaması yaparak özel okullara 2023'te yapılacak olan zam oranını duyurdu. Özel okulların 2023'te yapacağız zam oranı Böylece kesinleşmiş oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık." dedi.

Özel okul temsilcileri ile bir araya geldi

2023'te özel okulların yapacağız zam oranı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bugün özel okul temsilcileri ile buluştu. Uzun süren toplantı sonrasında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bu Yıl Özel okul zammında değişikliğe gittiklerini belirtti. Bakan Özer açıklamasında şöyle konuştu;

"Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı Ocak ayında açıklanan ÜFE ve TÜFE oranlarını dikkate alarak bir sonraki eğitim-öğretim yılının özel eğitim ücretlerini belirliyor.

Bakanlık olarak bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. ÜFE'den ziyade TÜFE'yi baz alarak 2023 fiyatını belirleme kararını aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarındaki artışın yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık.”