Özel okullarda fahiş fiyat artışına MEB'den son hamle!

TAKİP ET

Yüzde yüze varan zam oranlarıyla fahiş fiyatlara yükselen özel okul ücretleri hakkında MEB'den son hamle geldi. Bakanlık, özel okulların fiyat artışlarını yüzde 36.73'ü geçmeyecek şeklinde yapılması gerektiğine karar verildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için erken kayıt dönemlerini başlatan özel okulların fahiş fiyatları ülke gündemini oldukça fazla meşgul etmeye başladı. Konuyla ilgili yeni bir karar alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) alınan kararın yaklaşık ı da zam oranına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre; 2022  milyondan fazla ilgilendirdiğini bildirdi.


Yapılan değerlendirmeler sonrası ücret tarifesinde değişikliğe giden özel okullardan bazılarının yüzde 100'e varan oranda zam uygulamasının önüne geçmeye çalışan Bakanlık, başlatılacak çalışmada zam oranlarının Kurumlar, Kanunu'nun 12 nci maddesine göre yapılacağı ve bu maddeye göre de özel okulların 2022 yılı için en fazla yüzde 36.7 oranında bir zam uygulayabileceği aktarıldı.


Bundan sonraki süreçte, özel okullar birliği başta olmak üzere söz konusu oranın MEB tarafından belirleneceğinin yapıldığı açıklamada kanun maddesine uyulmaması halinde ise farklı oranda zam yapan okulların şikayet edilmesi gerektiği kaydedildi.
 

özel okul ücretleri MEB yüzde 36 artış kanun maddesi