Özel okulların yemek ücretlerine zam geldi

TAKİP ET

Türkiye'de aylardır devam eden zam furyasına bir Yenisi daha eklendi. Özel okulların yemek ücretlerine zam yapıldığı öğrenildi. Veliler zam nedeniyle İsyan ederken bazı okullarda yemek ücreti 8 bin 100 liraya kadar yükseldi. Ayrıca velilere gönderilen mesajlarda zanlı ücretlerini 31 Ağustos tarihine kadar yatırılması gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

2022 2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları devam ederken çocuklarına özel okulda eğitim aldırmak isteyen velilerin maliyeti de her geçen gün artmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre özel okulların yemek ücretlerine zam yapıldı. Bazı okullar zam gelen yemek ücretleri ile ilgili velileri bilgilendirme mesajı gönderdi.

YEMEK ÜCRETİ 8100 TL'YE KADAR YÜKSELDİ

Alınan bilgiye göre bir özel okul velilere gönderdiği yemek zammı mesajında artan maliyetleri gerekçe gösterdi. Daha önce duyurusu yapılan yemek ücretlerine Gıda ve enerji fiyatlarında Tahminlerin ötesinde artış yapılması nedeniyle zam zorunluluğu doğduğunu belirten özel okul, KDV dahil yeni yemek ücretinin 8100 TL olduğunu bildirdi. Özel okuldan gönderilen mesajda yemek ücretlerinin 31 Ağustos tarihine kadar ödenmesi de istendi.

ERKEN KAYIT YAPANLAR DA FARK İSTENİYOR

Diğer özel okullarda durumun farklı olmadığı öğrenilirken ayrıca okulların erken kayıt yaptıran velilerden zam farkını da istediği iddia edildi. Veliler ise özel okulların fahiş yemek ücretlerine isyan etti.