Özgecan Aslan'ın katili nasıl öldü? Özgecan Aslan kimdir?

TAKİP ET

Özgecan Aslan cinayeti ülkemizde çok fazla ses getirdi. Canice öldürülen Özgecan Aslan'ın katili olan Ahmet Suphi Altındöken , hapishaneye girdikten sonra öldürüldü. Özgecan Aslan'ın katilinin hapishanede nasıl öldürüldüğü araştırılıyor. Özgecan Aslan'ın katili nasıl öldü? Bu haberimizde Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesine ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesine ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Vatandaşlar, Türkiye'yi derinden sarsan Özgecan Aslan cinayetinin  katilinin öldürülmesiyle ilgili  detayları soruşturmaya devam ediyor. Cinayet haberlerinin Türkiye'nin gündemini sarsmasının ardından Özgecan Aslan cinayeti  büyük tepki gelmişti. Özgecan Aslan'ın katili nasıl öldü?

Özgecan Aslan'ın katili nasıl öldü?

Adana Kürkçüler'in E tipi cezaevinde 11 Nisan 2016'da Gültekin Alan tarafından ateşlenen silah sonucu   , Özgecan Aslan'ın katili olan  Ahmet Suphi Altındöken,  kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Babası Necmettin Altındöken, karnından ve kalçasından yaralandı. Adalet Bakanlığı olayı araştırmak için 2 müfettiş görevlendirdi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kim hapiste olursa olsun, kimseyi öldürmek asla doğru değildir" dedi. Gültekin Alan ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay ve daha fazla hapis cezasına çarptırıldı .Altındöken'in cenazesi Mersin'de adı açıklanmayan  bir mezarlığa defnedildi.

Özgecan Aslan kimdir?

​Aslan, 22 Ekim 1995 tarihinde Mersin'de doğdu. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Cağ Üniversitesi'nde %50 burslu olarak psikoloji okudu. Özgecan'ın annesi Songül Aslan, babası Mehmet Aslan'dır. Ayrıca bir ablası ve bir  erkek kardeşi vardır.

 

Özgecanın katili nasıl öldürüldü? Özgecan Aslan cinayeti