Özgür Demirtaş kimdir? Özgür Demirtaş memleketi, yaşı eğitimi hakkında bilgiler

TAKİP ET

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş memleketi ve yaşının kaç olduğu merak konusu oldu. Son günlerde doların yükselmesi ile konuşmalar yapan Demirtaş adını bir kez daha duyurdu. Sosyal medya üzerinde en çok aratılan isimlerin arasında yer alan Özgür Demirtaş hakkında detaylar haberimizde

Reklam
Reklam

Özgür Demirtaş Ankara’da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Manisa da başlayan Demirtaş, devamında ise İzmir de sürdürdü. Üniversite hayatına başlamak için öncelikle sınava giren Demirtaş, Türkiye de ilk 50 kişinin arasında ismini yazdırdı.
İstanbul da Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni güzel bir puan ile tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri, Boston College’da ana dalından farklı bir dal olan Finans alanında 5 yıl içerisinde doktora çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında (2003 yılında) doktor ünvanını kazandı.

2003 Yardımcı Doçent unvanı aldı

2004 İşletme Fakültesi en iyi öğretim üyesi seçildi

2005 tüm ana bilim dalları ve tüm fakültelerde en iyi öğretim üyesi seçildi

2012 yılında New York Unıversıty en yüksek öğretim değerlendirmesi aldı31 yaşında Doçent Doktor ve yine 2007 yılında, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York’ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını aldı. 2010 yılında Sabancı Üniversitesi’nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve Profesörlük teklifi aldı.
2012 yılı Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Tenür hakkını bırakarak Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. Yine 2012 yılında Marie Curie Araştırma Fonunu almaya hak kazandı.100,000 Euro değerindeki Proje, AB tarafından, Türkiye genelinde, Ekonomi dalında kendi proje başvuru döneminde desteklenen tek proje oldu.
 

en önemli ekonomist özgür demirtaş kimdir özgür demirtaş mesleği