Özgür Özel kaç yaşında ve nerelidir? Özgür Özel'in biyografisi ve içeriği

TAKİP ET

Özgür Özel yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Dikkatleri üzerine çekmesiyle birlikte ise hayatına dair detaylar da merak edilmektedir. Özgür Özel ve hayatına dair detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Özgür Özel kimdir?
Özgür Özel siyaset hayatında olmasının yanı sıra eczacıdır. 24., 25., 26. ve 27. dönem Manisa milletvekilidir. 24 Haziran 2015 tarihinden beri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilliği görevini yapmaktadır. 
Talat ve Şükran çiftinin oğlu olan Özel 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa ilinde dünyaya gelmiştir. İlköğretimini de Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamlayan Özel ortaöğretim ve lise hayatını ise İzmir'de geçirmiştir. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde tamamlamış ve 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olmuştur. 

Eczacılık mesleğinde Özgür Özel
Özel 2011 yılında milletvekili seçilene dek eczacılık yapmıştır. Türk Eczacıları Birliğinde yönetim kurulu üyeliği sayman, iki dönem ise genel sekreterlik görevlerine bulundu. Bunların yanı sıra eczacılık mesleğinde 163 kongre ve konferansta yazılı+sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. Uluslarası Eczacılık Federasyınu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu'na üyelikleri mevcut idi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Özgür Özel 
Özel, 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Belediye Başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamadı. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 2014 yerel seçimlerinde aynı partiden Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı oldu ancak sonuç istediği gibi olmadı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak mecliste yerini aldı. 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı’nda CHP parti meclisi üyesi olarak seçildi. Milletvekilliği döneminde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi olarak görevler aldı. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP grup başkanvekilliği görevine seçilen Özel Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü’ne layık görüldü. 

Soma maden faciasında Özgür Özel 
Özel diğer CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma’daki maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulması teklifinde bulundu, önergenin gündeme alınmasıyla ilgili yaptığı 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerinden bahsetmişti ve bu konuşma 13 Mayıs 2014 Soma maden faciası sonrası ülke gündeminde uzun süre tartışıldı. 

Özel yaşamı Özgür Özel
Özel evlidir ve bu evliliğinde iki çocuğu vardır. Bunun yanı sıra Özel'in  iyi derecede Almanca ve İngilizce bildiği bilinmektedir. 

Siyasette yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Özgür Özel özel hayatında oldukça sakin bir hayat geçirmektedir. İş alanında başarılara imza atan Özel yine siyaset hayatında da başarılı bir milletvekilliği yapmaktadır.

özgür özel chp eczacı