Özür grubu atama sonuçları açıklandı mı? MEB Özür grubu mazerete bağlı yer değiştirme atama sonucu sorgulama ekranı!

TAKİP ET

Özür grubuna ilişkin atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaktadır. MEB özür grubu mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları da açıklanacak. MEB özür grubu atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu haberimizde özür grubu atama sonuçlarına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Özür grubu atama sonuçları detayları...

Reklam
Reklam

Kadrolu olarak görev yapan  öğretmenler, Devlet Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde, belirli koşullar altında yer değiştirme tercihlerini tamamlarlar. Seçim süreci sona erdiğinde, özür grubu atama sonuçları için bekleme başlar. Peki özür grubu atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özür grubu atama sonuçları 

Atama sonuçları  14 Ocak Cuma günü açıklanacak. Yer değiştirme, fakülte tercihleri ​​dikkate alınarak hizmet puanı avantajına göre yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla daha uzun süre öğretmenlik yapan ve daha önce öğretmenliğe başlayanlara öncelik verilecek, eşitliğin devam etmesi halinde önerilen öğretmenler bilgisayar çekilişi ile belirlenecektir.Atama sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://personel.meb.gov.tr


Atama için gereken koşullar

Başvuru yapacak öğretmenlerin en az %40'ının engelli olduğunu gösteren sağlık raporu olanlar veya eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, annesi veya babası ağır özürlü olanlar başvurabilir.

Alınan ÇÖZGER raporunda (Çocuklar İçin Özel İhtiyaç Raporu)18 “Çok İleri ÖGV”, “Özel ÖGV” ve “Özel İhtiyaçlar (ÖKGV)” ibareleri bulunan 18 yaşından küçük çocukların mazeretli  yer değiştirme  talepleri Başvuruda bulunan öğretmen çocukları için kabul edildi.

Öte yandan yetişkin sağlık raporunda “tamamen engelliliğe bağlı” ibaresi bulunan yer değiştirme başvuruları kabul edilmektedir.

Özür grubu atama sonuçları MEB özür grubu MEB