Pamukkale Gezilecek Yerler

TAKİP ET

Denizli'ye 20 km mesafede yer alan Pamukkale, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri. UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiş tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Pamukkale, bahar aylarında keşfedilecek en ideal rotalardan biri aynı zamanda. Dünyaca ünlü travertenleri ve sıcak su kaynakları ile nam salmış Pamukkale'nin  gezilecek yerler listesi…

Reklam
Reklam

Denizli’ye 20 km mesafede yer alan Pamukkale, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Pamukkale, bahar aylarında keşfedilecek en ideal rotalardan biri aynı zamanda. Dünyaca ünlü travertenleri ve sıcak su kaynakları ile nam salmış Pamukkale’nin  gezilecek yerler listesi…

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?

Pamukkale, Denizli’nin şehir merkezine 20 km mesafede yer alıyor. Havayolu, karayolu ve demiryolu gibi pek çok seçenekten yararlanabilirsiniz. Pamukkale’ye otobüsle gelmek isterseniz İstanbul’dan birçok otobüs firmasının Denizli Otogarı’na seferi bulunuyor. İstanbul-Pamukkale arası 605 km olup, otobüsle 10 saat 33 dakika sürüyor. Ankara-Pamukkale arası ise 473 km olup, otobüsle 6 saat 38 dakika sürüyor. İzmir-Pamukkale arası da 240 km olup, otobüsle 4 saat 20 dakika sürüyor. Pamukkale’ye pek çok otobüs firması ile seyahat edebilirsiniz. Kamil Koç ve Pamukkale Turizm başta olmak üzere pek çok otobüs firmasının seferlerinden yararlanabilirsiniz.

Pamukkale’de Nereler Gezilir?

1 – Pamukkale Travertenleri
Denizli’nin sembolü olarak konumlanan Pamukkale Travertenleri, ülkemizin tüm tanıtımlarında da sıklıkla yer alan bir yer. Pamukkale’ye geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bir nokta olan Pamukkale Travertenleri, su kaynaklarının içerisinde karbondioksitin uçması ve su içerisinde kalkerin çökmesi sonucu kristalleşmiş yapılardan oluşuyor. Bahar aylarında özellikle travertenlere giriş sırası bir hayli uzun oluyor. Müzekart’ınız varsa beklemeden geçiş yapabilirsiniz. Müzekart olmadan giriş ücreti ise 110 TL.
2 – Pamukkale Antik Havuz
Özellikle bahar ve yaz aylarında Pamukkale’ye gelecekseniz, Pamukkale Antik Havuz’u görmeden dönmeyin deriz. Her yıl yerli-yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen Pamukkale Antik Havuz, şifalı suları ile dünyanın sayılı havuzları arasında gösteriliyor. M.Ö. 7. yüzyılda gerçekleşen bir deprem neticesinde meydana gelmiş olan Pamukkale Antik Havuz, mutlaka görmeniz gereken bir nokta Pamukkale’de. Yaz aylarında yolunuz düşerse, havuzda yüzme imkanınız da bulunuyor.
3 – Hierapolis Antik Kenti
Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale Travertenleri’nin hemen üzerinde bulunuyor. Dolayısıyla travertenler ziyaretiniz sonrası, mutlaka Hierapolis Antik Kenti’ne de uğramanızı tavsiye ediyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de bulunan Hierapolis Antik Kenti; giriş kapısındaki Medusa Figürü, Roma dönemine ait Zafer Kapısı, Zafer Yolu gibi görülmeye değer birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Travertenlerin hemen yanı başında yer almasından dolayı tarih boyunca şifa şehri olarak anılan Hierapolis Antik Kenti’ni de mutlaka ziyaret listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

4 – Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Antik Kenti’ne gelmişken, Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret etmenizi öneriyoruz. Antik kentin içerisindeki Zafer Yolu’nun sonunda bulunan Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, 1984 yılından beri ziyaretçi ağırlıyor. Müze; 3 salondan meydana geliyor ve son derece ilgi çekici eserlere ev sahipliği yapıyor.

5 – Karahayıt Kaplıcaları

Eğer termal kaplıcaları ziyaret etmekten hoşlanıyorsanız Karahayıt Kaplıcaları’nı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Pamukkale’deki termal kaplıcaların bir uzantısı olan Karahayıt Kaplıcaları, Pamukkale’nin çok az ilerisindeki Karahayıt bölgesinde bulunuyor. İçme suyu olarak da kullanılan kaplıca suları; sindirim sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları gibi birçok hastalığa iyi geliyormuş.

6 – Yeşildere Şelalesi

Ağlayan Kaya Şelalesi olarak da bilinen Yeşildere Şelalesi, Denizli’nin en çok ziyaret edilen doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Kayaların ağlayan figüre benzetilmesinden dolayı Ağlayan Kaya ismiyle de anılan şelale, biraz dinlenmek ve huzur bulmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.